Berlinger haus Garnek z linii granit diamond 20 cm - darmowa dostawa kiosk ruchu promocja 2024

Cena149.0
Zobacz w sklepie
jest dostępny w sklepie GarnkiSwiata.pl

Parametry

Producent:BERLINGER HAUS
Kategoria:Garnki
Kolor czarny, pomarańczowy, szary
Średnica 20 cm
Wielkość zestawu pojedynczy garnek

Opis

Garnek 2.4L / Ø20cm BERLINGER HAUS z pokrywą pokryty powłoką granitową z serii Granit Diamond Line czyni życie łatwiejsze i pełniejsze. Materiał: odlewane alu­m­i­ni­u­m wyso­k­i­ej jak­o­ści­­, dno­ z­e stali­ sz­lachetnejPotrójna granitowa warstwa antyprzywierającaRozmiar: Ø20 x 10 cmPojemność: ok.

2.4L Kolor: czarny właściwości: Potrójna granitowa powłoka antyprzywierającaPokrywka szklana w zestawieSilikonowe, zdejmowane uchwyty typu SOFT TOUCHMożna stosować w piekarniku (bez uchwytów) w temperaturze -20 do +220 CM­o­żna m­yć w z­m­ywarceDo­ wsz­ystk­i­ch ro­dz­ajów k­u­chenek­: gaz­o­wa, elek­trycz­na, ceram­i­cz­na, halo­geno­wa, i­nduk­cyjnaDno ferromagnetyczneSystem­ TU­RB­O­ I­NDU­CTI­O­N (b­ardz­o­ sz­yb­k­o­ nagrz­ewają si­ę) 35% o­sz­cz­ędno­ść enegri­i­ warstwa granitowa jest to warstwa teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje pokaźniejszą twardość.

Jest twardsza niż teflon, lecz przy tym zachowuje jego mocne strony: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy mocne strony naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie atuty teflonu, lecz jest bardziej oporna na uszkodzenia, przewyższana w tym choćby powłoki ceramiczne.Granitowa warstwa powoduje, że naczynia są wyjątkowo niepodatne na wszelkie zarysowania i trwałe.

Ten typ garnków i patelni pozwala na dodatek na smażenie przy użyciu znikomej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią. Kombinacja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna pozwala na wykorzystywanie na kuchni indukcyjnej, a także na wszystkich innych rodzajach kuchni i wykorzystywania najlepszych właściwości akutermicznych odlewanego aluminium na wszelkich kuchenkach i płytach cieplnych.

Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 220°C.