Parametry
Producent: | PZWL Wydawnictwo Lekarskie |
---|---|
Kategoria: | Podręczniki |
ISBN | 9788320051339 |
Oprawa | miękka |
Autor | Barbara Gorbacz-Gancarz, Lucyna Ostrawska |
Wydawnictwo | PZWL |
Ilość stron | 324 |
Rok wydania | 2017 |
Opis
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego dedykowany dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki, a także ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
na dodatek w książce znalazły się narzędzia językowe konieczne m.in. Do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet, a także ich weryfikacji, tzw. Patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować dobrą wymowę.
Podręcznik może być używany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
ISBN: 9788320051339
Kod paskowy: 9788320051339
Autorzy: Gorbacz-Gancarz Barbara, Ostrowska Lucyna, Stefańska Ewa
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 20384
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 324
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.52
Języki: angielski, polski
Grupa towarowa: Książka