Parametry
Producent: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
---|---|
Kategoria: | Podręczniki |
ISBN | 9788302149962 |
Oprawa | miękka |
Autor | Drogoń Witold, Granecka-Wrzosek Bożena |
Wydawnictwo | WSiP |
Ilość stron | 362 |
Rok wydania | 2015 |
Opis
Ćwiczenia użyteczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Publikacja umożliwia sprawdzenie umiejętności związanych ze stosowaniem sprzętu i technikami sprzątania jednostek mieszkalnych i wiedzy dotyczącej zasad uzupełniania wyposażenia w tych jednostkach, procedur utrzymania czystości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie czy przyjmowania zleceń na usługi uzupełniające.
Dzięki niej uczeń utrwali wiadomości na temat zasad i form przyjmowania zleceń na usługi i przećwiczy tworzenie jadłospisu zgodnie z obowiązującymi zasadami i dobranego do potrzeb gości i techniki nakrywania stołu oraz przygotowywania śniadań hotelowych i podawania ich do pokojów.
Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania funkcjonalne do samodzielnego wykonania. Publikacja sugerowana do zastosowania w trakcie zajęć w pracowni.