TOPINAMBUR KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO BIO 500 ml - JOY DAY, 5901549746020 promocja 2024

Cena54.59
Zobacz w sklepie
sprawdź dostępność w sklepie Bee.pl

Parametry

Producent:LIVING FOOD
Kategoria:Prebiotyki i probiotyki
Postać płyn

Opis

JOY BIO KONCENTRAT OWOCE LASU 500ML
Z uwagi na unikalny skład ekstraktu polecamy stanowczo:osobom
potrzebującym wzmocnienia ogólnej oporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3
lat),przy oczyszczaniu układu moczowego,dla opóźnienia procesów
starzenia się komórek.Skład odmiany OWOCE LASU: kompleks żywych szczepów
bakterii probiotycznych, a także ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i
owoców, w tym: liście jeżyny, czarnej porzeczki i poziomki, ziele skrzypu, owoce
czarnej porzeczki i jeżyny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml w porcji 10 ml % RWS *w porcji
(10ml)wartość energetyczna 82 kJ/19 kcal 8 kJ/2 kcal 0
%tłuszcz 0 g 0 g 0 %w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 0 g 0 g 0 %węglowodany 4,2 g <0,5
g 0 %w tym cukry <0,5 g 0 g 0
%błonnik <0,5 g 0 g -białko 0,7 g 0 g 0
%sól 0,01 g 0 g 0 %* RWS - referencyjna wartość spożycia
dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal)
Napoje probiotyczne linii JOY DAY zalecane są jako składnik codziennej diety w
tym przeznaczonej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być
spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. Polecamy je osobom
odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom.
Preparaty zalecane są także/ szczególnie osobom po antybiotykoterapii i po
chemioterapii.
Produkty adresujemy do wszystkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży,
dorosłych i osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy i
nie spożywają nabiału z innych powodów.
Nasze napoje mogą być spożywane już podczas terapii, zwłaszcza przy
antybiotykach z grupy tetracyklin, a także antybiotykach aminoglikozydowych, na
które preparat wykazuje dużą niepodatność.
Koncentraty cechują się wysoką aktywnością bakteriobójczą - mają
zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów
powodujących zakażenia u osób z obniżoną wytrzymałością (Pseudomonas aeruginosa);
zjadliwych patogenów przenoszonych poprzez żywność i powodujących zakaźną
listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli wywołującej zatrucia pokarmowe;
gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za mnóstwo zakażeń;
Escherichia colli mogących wywoływać u człowieka uciążliwe zakażenia i takie
schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne
zapalenia płuc, a także znamionują się odpornością na antybiotyki z grupy
streptomycyna i tetracykliny, wydajną ochroną przed patogenami grzybowymi
odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii
probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu
pokarmowego człowieka.
bezkompromisowce wykorzystane w procesie produkcji naszych naturalnych produktów, to
wyłącznie komponenty pochodzące z upraw naturalnych, mające optymalne
atesty.
Koncentraty nasze znamionują się także niezwykle niskim potencjałem REDOX
kształtującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą bardzo rzadko
spotykaną na rynku napojów. Na przykład modne wody butelkowe przedstawiają
wartość Redoks powyżej 200mV. Przy czym im mniejszy potencjał, tym pokaźniejszy wpływ
na hamowanie cyklu starzenia komórek (więcej o potencjale Redox w zakładce
Pytania i Odpowiedzi).
Koncentraty Joy-DaySkład podstawowy wszystkich koncentratów: kompleks
żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) (PEŁNA IDENTYFIKACJA
SZCZEPÓW), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych, warzyw i owoców
(33,3%) w zależności od odmiany koncentratu ( Chmiel, Głóg, Topinambur, Owoce
lasu, Mięta).
Zalecane spożycie:
Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 100
ml wody lub z innym dowolnym napojem.Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1
łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody albo z innym smacznym
napojem.
Zaleca się spożywać z posiłkiem, nie na czczo. Jednak nie jest wyszczególnione
podczas spożywania gorących posiłków, a także napojów.
Koncentraty napoju JOY DAY mają 12 miesięczny termin przydatności do
spożycia przed otwarciem. Przed otwarciem butelki napój wstrząsnąć i
wymieszać.
pojemność artykułu: 500 ml - ok. 50 porcji
Warunki przechowywania wszelkich odmian koncentratów: Oryginalnie zamknięte
opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu
najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
elementy koncentratów napojów kolekcji JOY DAY wpływają na:ułatwienie
trawienia i pracy układu pokarmowego procesy przemiany materii układ
wytrzymałościowy łagodzenie objawów alergii obniżenie poziomu cholesterolu ulepszenie
perystaltyki jelit uniemożliwianie biegunkom i zaparciom neutralizację toksyn
wytworzonych w organizmie przez drobnoustroje patogenne ulepszenie krążenia krwi i
wzmocnienie naczyń krwionośnych ulepszenie aktywności fizycznej i umysłowej poprawę
wyglądu skóry spowalnianie procesów starzenia komórekNapoje probiotyczne
serii JOY DAY zalecane są jako komponent codziennej diety w tym dedykowanej poprzez
specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków
i w diecie bezglutenowej. Polecamy je osobom odchudzającym się, przy
detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom. Preparaty zalecane są także/
szczególnie osobom po antybiotykoterapii i po chemioterapii.
Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez
całkowicie naturalny proces fermentacji.
Nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników,
aromatów, słodzików i bez dodatku cukru.
Badania koncentratów napojów probiotycznych linii JOY DAY wytwarzane poprzez
Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolnego w Warszawie wykazały pomiędzy innymi,
że koncentrat gromadzi aż 12 związków antyseptycznych i prozdrowotnych.
Zachodniopomorski Uniwersytet techniczny w Szczecinie, Wydział Nauk o
Żywności i Rybactwa wykazały atrybuty antyoksydacyjne tych koncentratów
probiotycznych.
Koncentraty zawierają szerokie ilości probiotycznych, żywych szczepów
symbiotycznych bakterii (min 2×107 jtk/ml). Ich adekwatnie przypasowany pakiet
kreuje konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium, które zasila
produkt swoimi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, mikroelementy,
kwasy organiczne i antyoksydanty.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę
mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.Produkty
adresujemy do wszelkich: dzieci powyżej 3 roku życia, młodzieży, dorosłych i
osób starszych, do osób których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie
spożywają nabiału z innych powodów.
Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy
antybiotykach z grupy tetracyklin i antybiotykach aminoglikozydowych, na
które preparat wykazuje dużą odporność.
Koncentraty znamionują się wysoką aktywnością bakteriobójczą - posiadają
zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów
wywołujących zakażenia u osób z obniżoną opornością (Pseudomonas aeruginosa);
zjadliwych patogenów przenoszonych poprzez żywność i wywołujących zakaźną
listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe;
gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za dużo zakażeń;
Escherichia coli mogących wywoływać u człowieka uciążliwe zakażenia i takie
schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne
zapalenia płuc, a także znamionują się wytrzymałością na antybiotyki z grupy
streptomycyna i tetracykliny, produktywną ochroną przed patogenami grzybowymi
odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, opornością bakterii
probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w zadziornych warunkach przewodu
pokarmowego człowieka.
minimalistycznce wykorzystane w procesie produkcji naszych naturalnych produktów, to
wyłącznie komponenty pochodzące z upraw organicznych, posiadające optymalne
dokumenty.
Koncentraty nasze cechują się także szczególnie niskim potencjałem REDOX
kształtującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą bardzo rzadko
spotykaną na rynku napojów. Na przykład lubiane wody butelkowe przedstawiają
wartość Redoks powyżej 200mV. Przy czym im mniejszy potencjał, tym pokaźniejszy wpływ
na hamowanie procesu starzenia komórek