Kraj pochodzenia: Kolumbia
Columbia Excelso NISKODRAŻNIĄCA - kawa poddawana procesowi usuwania substancji drażniących przed paleniem. Kawa niskodrażniąca ogranicza ryzyko zachorowania na marskość wątroby, chorobę Parkinsona,...
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Columbia Excelso BEZKOFEINOWA - kawa poddawana procesowi dekofeinizacji przed paleniem. Smak – miękki, pełny, czysty, bogaty z lekko dominującą kwaskowością Kawy bezkofeinowe smakują precyzyjnie...
Kraj pochodzenia: Papua-Nowa Gwinea
To kawa o finezyjnym smaku i aromacie zielonego jabłka, winogronu oraz nektarynek. To kawa o finezyjnym smaku w unikatowym aromacie zielonego jabłka, winogronu oraz nektarynek. Kawa pochodzi z...
Kraj pochodzenia: Papua-Nowa Gwinea
Kawa z tych ziaren będzie miała intensywny smak w owocowym aromacje. Ziarna zbierane z małego obszaru Lamari w którym odkryto wyjątkowo prawidłowej jakości ziarna. Mikrolot to zbiór wyjątkowych...
finezyjny kwaskowaty smak w aromacie kwiatów, orzecha oraz czekolady. Jej wyśmienity posmak orzeźwiający może być genialną propozycją dla kaw mrożonych. Ethiopia Siadmo to nazwa regionu, z którego...
Kraj pochodzenia: Brazylia
Kawa z plantacji ze stanu Sao Paulo, uwydatniająca się ziarnem najwyższej jakości. W smaku napar niezwykle błogi i finezyjny bez posmaku kwaskowatości czy wyczuwalnej goryczki. Kawa palona...
Kraj pochodzenia: Brazylia
Ta nieszablonowa kawa pochodzi z plantacji w Sao Paulo. Cechuje się wyjątkowo delikatnym i błogim smakiem bez domieszki kwaskowatości i goryczki. Po zaparzeniu nad wyraz lekki i błogi zapach....
Kawa znakomita do kaw mrożonych z uwagi na swój posmak orzeźwiający. Jej nieprzeciętny posmak orzeźwiający może być świetną propozycją dla kaw mrożonych. Ethiopia Siadmo to nazwa regionu, z którego...
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku. Arabika o nieprzeciętnym aromacie karmelu, czekolady, orzechów i kwiatów. Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku, którą nadają nuty cytrynowe....
Kraj pochodzenia: Gwatemala
To jedna z najszlachetniejszych odmmian na świecie. Arabika o wyśmienitym aromacie karmelu, czekolady, orzechów i kwiatów. Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku, którą nadają nuty cytrynowe....
Kawa o świetnej jakości AA, potwierdzonej przez Kenijską Komisję ds. Kawy. To 100% Arabiki o perfekcyjnym smaku, delikatnej kwaskowatości oraz owocowo-winnym aromacie. Bardzo przyjemna w smaku z...
To kawa z ziaren Arabiki wyróżniająca się najwyższą jakością AA, którą przyznaje specjalna Kenijska Komisja ds. Kawy. Zachwyć swoje kubki smakowe o najkorzystniejsze ziarna Arabiki według kiperów....
Kraj pochodzenia: Rwanda
Limitowana edycja kawy trudno dostępnej w Polsce. Znamionuje się wysoką, jasną kwaskowością, aromatem owoców cytrusowych, cynamonu, orzechów, czekolady - w posmaku nuty karmelu.
Kraj pochodzenia: Rwanda
Kawę podkreśla zdecydowany smak z subtelną kwaskowatością, a także głęboki aromat cytrusów, czekolady, karmelu i cynamonu. Kawa za swoja stanowczość pozostała nagrodzona, uzyskujac tytuł Cup of...
Kraj pochodzenia: Kuba
Cuba Sierra Maestra to kawa pochodząca ze wschodnich rejonów Kuby, znamionuje ją czysty harmonijny smak oscylujący między kwaskowością,goryczką i aromatem.,