Poznaj przepisy, które zawsze się sprawdzają! Chcesz wprowadzić do swojej kuchni coś nowego? Nie wiesz, jak przygotować dania swojego dzieciństwa ani któremu...
Nasiona chia uprawiano przez wieki w Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej jako podstawowy produkt żywnościowy. Nad wyraz cenili je azteccy wojownicy i spo...
ISBN: 9788375796438 Oprawa: twarda Autor: Ida Kulawik, Kinga Błaszczyk-Wójcicka Wydawnictwo: Galaktyka Ilość stron: 176 Rok wydania: 2017
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was...
ISBN: 9788380590748 Oprawa: twarda Autor: Małgorzata Wilk, Hanna Wilk Wydawnictwo: SBM Ilość stron: 192 Rok wydania: 2017
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
ISBN: 9788362903160 Oprawa: twarda Autor: Yotam Ottolenghi Wydawnictwo: Filo Ilość stron: 288 Rok wydania: 2016
Bestseller New York Timesa, kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”!Wegetariańska kuchnia autora Jerozolima. Książka kucharska nie tylko dla jaroszy!mnogość Yotama...
Kuchnia podlaska pozwoli powrócić na nasze stoły zapomnianym potrawom, pozwoli czytelnikom na własne poszukiwania w tym zakresie, ponieważ na łamach tej ksią...
ISBN: 9788366380981 Oprawa: broszurowa Autor: Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska Wydawnictwo: Feeria Ilość stron: 328 Rok wydania: 2020
Czy święta i inne mniej albo bardziej uroczyste okazje muszą być związane z objadaniem się, złym samopoczuciem, dodatkowymi kilogramami i… wyrzutami sumienia? W końcu nawet dla zupełnie zdrowych...
ISBN: 9788327125774 Oprawa: twarda Autor: Marek Łebkowski Wydawnictwo: Publicat Ilość stron: 256 Rok wydania: 2020
nieprzemijalne książki mistrza firma Łebkowskiego pomagają kolejnym pokoleniom Polaków w nauce gotowania i odkrywaniu tajników sztuki kulinarnej. Nowy dobór przepisów to poręczna propozycja dla...
ISBN: 9788379712540 Oprawa: miękka Autor: Edyta Tkaczyk-borówka Wydawnictwo: Jedność Ilość stron: 132 Rok wydania: 2017
W jaki sposób przygotować smaczne przetwory z owoców? Jak wykonać marmolady, konfitury, galaretki, syropy czy soki oraz jak suszyć i kandyzować owoce? W książce znajdują się przepisy, dzięki którym...
rewolucyjny plan, który pozwala stracić 5, 10, 15 i więcej kilogramów! niezbędny dla wszystkich kobiet, które chcą zeszczupleć, zanim przyjdzie lato. Pierwsz...
Terapia żywieniowa św. Hildegardy to całościowy program, kierowany do pacjentów cierpiących na najszczególniej najróżniejsze dolegliwości i choroby. Rady świętej...
W życiu trzeba mieć pasję. Dla czterech autorek książki „Dylematy mamy i taty w kuchni. Poradnik zdrowego żywienia dzieci" tą pasją jest – jakżeby inaczej –...
Czy odkryłeś już przyczynę swoich dolegliwości? Cierpisz na nawracające dolegliwości, a mimo używania drogich leków nie widzisz poprawy? Zastanawiasz się,...
Wierzymy, że sylwetki wybitnych sportowców, są odzwierciedleniem ich dusz i charakterów. Doskonale wyrzeźbione ciała mówią więcej, aniżeli tysiące słów. Sekret skrywa się w ich wnętrzu. Wypływa z...
Chcesz wiedzieć, jak zdrowo gotować,ekspresowo schudnąć i uniknąć chorób, takich jak cukrzyca, insulinooporność czy zaburzenia hormonalne? Poznaj tajemnice...
tradycyjna pieczeń niedzielna, wyszukane dania z dziczyzny i drobiu czy wyszukane kompozycje z ryb i owoców morza - dzięki tej książce świąteczny obiad rodzin...
ISBN: 9788360740781 Oprawa: twarda Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: Hanami Ilość stron: 320 Rok wydania: 2013
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie postępowosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technologicznych, starych swiatyn, a także świetniego jedzenia,...
ISBN: 9788379931613 Oprawa: twarda Autor: Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński Wydawnictwo: Rea Ilość stron: 440 Rok wydania: 2016
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych,przystępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafi nowanych potraw.wynajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto...
ISBN: 9788381036016 Autor: Grątkowska Beata, Grątkowski Igor Wydawnictwo: Pascal
Beata i Igor – autors W kuchni wyznają zasadę, iż można jeść wszystko: jedzenie to przyjemność, lecz też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii. W najnowszej książce odnajdziesz...
ISBN: 9788362903306 Oprawa: twarda Autor: Wendy Rowe Wydawnictwo: Filo Ilość stron: 256 Rok wydania: 2016
Uroda to nie tylko efektowny wygląd, ale także dobre zdrowie. W „Jedz i bądź spektakularna" Wendy Rowe pokazuje ponad 70 pysznych dań, obfitujących w komponenty korzystn...