ISBN: 9788375444766 Oprawa: twarda Autor: Agnieszka Koroś, Łukasik Inna Wydawnictwo: Rea Ilość stron: 559 Rok wydania: 2014
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najmocniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród klasycznych potraw odnajdziecie...
ISBN: 9788327731586 Autor: Anastazja Pustelnik Wydawnictwo: WAM Ilość stron: 392
najistotniej KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia pokaźna Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym klasyczne receptury...
ISBN: 9788383171067 Autor: Bednarska Agnieszka Wydawnictwo: Pascal
Wypróbuj bezusterkowe przepisy na bezglutenowe dania! Chcesz ograniczyć gluten, mięso, nabiał albo cukier? Wydaje ci się, iż bez nich twoje dania nie będą jednakowo smaczne, a posiłki staną się...
ISBN: 9788365489173 Oprawa: twarda Autor: Rafał Jabłoński Wydawnictwo: Festina Ilość stron: 96 Rok wydania: 2016
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku niemieckim. Wstęp mieści rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z...
ISBN: 9788365489180 Oprawa: twarda Autor: Rafał Jabłoński Wydawnictwo: Festina Ilość stron: 96 Rok wydania: 2016
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku francuskim. Wstęp gromadzi rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z...
ISBN: 9788370738655 Oprawa: twarda Autor: Hanna Szymanderska Wydawnictwo: Multico Ilość stron: 120 Rok wydania: 2010
JAJKA I SERY, CZYLI najlepszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W serii,,Kanon tradycyjnej Kuchni Polskiej" pokazujemy najlepsze, najistotniej...
ISBN: 9788302133411 Oprawa: broszurowa Autor: Anna Dul Wydawnictwo: WSiP Ilość stron: 168 Rok wydania: 2013
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii umożliwia skuteczne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Odpowiednio przypasowane ćwiczenia mają na celu zapewnienie...
ISBN: 9788311153721 Oprawa: miękka Autor: Jarosław Molenda Wydawnictwo: Bellona Ilość stron: 310 Rok wydania: 2018
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt sporo. Mijamy je obojętnie niejednokrotnie...
ISBN: 9788379933143 Oprawa: miękka Autor: Tadeusz Barowicz Wydawnictwo: Wydawnictwo Rea Ilość stron: 128 Rok wydania: 2017
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest wykwintne a zarazem odznacza się genialnymi właściwościami dietetycznymi. Książka mieści 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują...
ISBN: 9788365884626
Gdy słyszysz „placki", myślisz o amerykańskich pankejkach albo klasycznych plackach ziemniaczanych? Spróbuj placuszków tiramisu z czereśniami, śniadaniowych placuszków jaglanych z jajecznicą...
ISBN: 9788320036039 Oprawa: miękka Autor: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz Wydawnictwo: PZWL Ilość stron: 468 Rok wydania: 2007
Tytuł Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu Autorzy Henryk Gertig, Juliusz Przysławski Język polski Wydawnictwo PZWL ISBN 978-83-200-3603-9 Rok wydania 2015 Warszawa Wydanie 1 ilość stron...
ISBN: 9788361511229 Oprawa: broszurowa Autor: Rafał Jabłoński Wydawnictwo: Festina Ilość stron: 128 Rok wydania: 2012
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało niemało czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób przystępnych, w tej szerokości...
ISBN: 9788376862903 Oprawa: twarda Autor: P.L. Travers Wydawnictwo: Wydawnictwo Jaguar Ilość stron: 184 Rok wydania: 2014
Dwie cudowne książeczki P.L. Travers nawiązujące do serii o czarodziejskiej niani Mary Poppins. Który nieduży czytelnik nie próbował nigdy swoich sił w kuchni? Z `Mary Poppins w kuchni`...
ISBN: 9788327730459 Autor: Dąbrowska Beata Wydawnictwo: WAM Ilość stron: 240
Prosty i skuteczny sposób na pełnowartościowy post, nawet jeśli Twój kalendarz pęka w szwach Ciągle jesteś w biegu? Spędzasz dużo czasu w pracy? A może uwielbiasz wracać do diety dr Dąbrowskiej lub...
ISBN: 9788327440044 Oprawa: twarda Autor: praca zbiorowa Wydawnictwo: Olesiejuk Ilość stron: 288 Rok wydania: 2016
Zielone warzywa nie tylko fantastycznie wyglądają na talerzu – aktualnie uważa się je za jedną z najzdrowszych grup towarów żywnościowych. Powinniśmy je zjadać kilka razy dziennie!Oto prawie 130...
ISBN: 9788377059197 Oprawa: twarda Autor: praca zbiorowa Wydawnictwo: Fenix Ilość stron: 160 Rok wydania: 2015
Poszukując przysmaków kuchni z przeróżnych stron Polski, na naszej „mapie kulinarnej" możemy wyszczególnić co najmniej kilka regionów: Pomorze i Kaszuby, Wielkopolskę i Kujawy, Śląsk, Pogórze...
ISBN: 9788373862128 Oprawa: miękka Autor: Agnieszka Perepeczko Wydawnictwo: Nowy Świat Rok wydania: 2018
"ŚNIADANIE W ŁÓŹKU I INNE ROZKOSZE... KULINARNE" Agnieszki Perepeczko to książka inna aniżeli pisane przez autorkę do tej pory. Tutaj na pierwszy plan wysuwa się sama autorka i jej rodzina....
ISBN: 9788383185071 Autor: Dominika Targosz
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nietrudne desery z nutką ekstrawagancji oraz kuchenne konieczniki, czyli dodatki o szerokiej sile...
ISBN: 9788301150730 Oprawa: miękka Autor: Henryk Gertig, Jan Gawęcki Wydawnictwo: wydawnictwo naukowe pwn Ilość stron: 150 Rok wydania: 2013
Drugie zmodyfikowane wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia...
ISBN: 9788376414454 Oprawa: miękka Autor: Krystyna Osowska Wydawnictwo: Difin Ilość stron: 288 Rok wydania: 2012
Podręcznik pozostał napisany zgodnie z programem nauczania, a także ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści...