Rodzaj: orkiszowa Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka orkiszowa razowa otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Nieprzeciętnie nadaje się do produkcji ciemnego pieczywa. Informacja o alergenach: W zakładzie są...
Rodzaj: żytnia Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka żytnia ekologiczna oczyszczona otrzymana z pełnego ziarna żyta towar z upraw naturalnych. BIO mąka żytnia jest bardzo prawidłowym źródłem tłuszczów, błonnika spożywczego, cukrów, witamin -...
Rodzaj: kukurydziana Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka kukurydziana jest otrzymywana poprzez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, dlatego nadaje potrawom taką barwę. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do...
Rodzaj: pszenna Wielkość opakowania: 25 kg
Mąka pszenna rodzaj 500 komponenty: pszenica 100%. Mąka pszenna rodzaj 500 zwana jest także mąką tortową i używana jest w głównej mierze przy wypiekach ciast i tortów. Mąka pszenna wariant 500 ma...
Rodzaj: pszenna Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka pszenna typ 500 elementy: pszenica 100%. Mąka pszenna rodzaj 500 zwana jest także mąką tortową i użytkowana jest w głównej mierze przy wypiekach ciast i tortów. Mąka pszenna rodzaj 500 ma...
Rodzaj: pszenna Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka pszenna rodzaj 500 elementy: pszenica 100%. Mąka pszenna wariant 500 zwana jest także mąką tortową i wykorzystywana jest w głównej mierze przy wypiekach ciast i tortów. Mąka pszenna rodzaj 500...
Rodzaj: żytnia Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka żytnia rodzaj 580 - powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. W porównaniu do mąki pszennej gromadzi widocznie więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Najczęstsze...
Rodzaj: żytnia Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka żytnia typ 580 - powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. W porównaniu do mąki pszennej zawiera wyraźnie więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Najczęstsze zastosowanie...
Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka owsiana uzyskujemy z ziaren owsa. Standardowy dla mąki owsianej jest kremowy odcień i orzechowy posmak. Stosowana przeważnie do wypieków chlebów, lecz także do placków czy ciasteczek....
Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka jaglana Mąka jaglana jest produkowana w procesie mielenia kaszy jaglanej, która z kolei powstaje z prosa. Pomimo tego, że mąka ta jest wyjątkowo lekkostrawna, ma w sobie mnóstwo cennych części...
Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka jaglana Mąka jaglana jest produkowana w procesie mielenia kaszy jaglanej, która z kolei powstaje z prosa. Pomimo tego, że mąka ta jest wyjątkowo lekkostrawna, ma w sobie dużo cennych części...
Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka z wiesiołka składniki: wiesiołek 100%. MĄKA Z WIESIOŁKA - jest to artykuł otrzymany w wyniku przemiału oczyszczonego i odtłuszczonego ziarna wiesiołka. Posiada ciemny kolor i smak standardowy...
Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka z ciecierzycy Mąka z ciecierzycy, zwana także mąką z cieciorki, poprzez mnóstwo osób uznawana jest za towar co najmniej rewolucyjny. Nie dość bowiem, że wprowadza nową jakość do kuchennych...
Rodzaj: gryczana Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka gryczana powstaje w wyniku przemiału ziaren gryki. Specyficzny dla mąki gryczanej jest gorzki posmak i szarobrązowy kolor. Jest to mąka bezglutenowa, która mieści dużo białka, skrobi, soli...
Rodzaj: gryczana Wielkość opakowania: 5 kg
Mąka gryczana powstaje w wyniku przemiału ziaren gryki. Specyficzny dla mąki gryczanej jest gorzki posmak i szarobrązowy kolor. Jest to mąka bezglutenowa, która mieści dużo białka, skrobi, soli...
Rodzaj: kokosowa Wielkość opakowania: 5 kg
BIO mąka kokosowa to niewiele znaczący proszek uzyskiwany z miąższu orzecha kokosowego. Charakteryzuje się lekkim posmakiem i aromatem kokosa, jednak nie jest słodka, dlatego z powodzeniem można...
Rodzaj: kokosowa Wielkość opakowania: 1 kg
BIO mąka kokosowa to nieduży proszek uzyskiwany z miąższu orzecha kokosowego. Charakteryzuje się lekkim posmakiem i aromatem kokosa, jednak nie jest słodka, dlatego z powodzeniem można nią zastąpić...
Rodzaj: kukurydziana Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka kukurydziana jest otrzymywana poprzez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, dlatego nadaje potrawom taką barwę. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do...
Wielkość opakowania: 5 kg
BIO Mąka jaglana Mąkę jaglaną uzyskuje się z obłuszczonego ziarna prosa. Jej delikatny smak oraz lekko orzechowy aromat powoduje,wyśmienicie pasuje do wyrobu naleśników, ciasteczek oraz innych...
Wielkość opakowania: 1 kg
Mąka z wiesiołka komponenty: wiesiołek 100%. MĄKA Z WIESIOŁKA - jest to produkt otrzymany w wyniku przemiału oczyszczonego i odtłuszczonego ziarna wiesiołka. Ma ciemny kolor i smak standardowy dla...