Czy wiesz, że 3 łyżki tradycyjnego sosu czekoladowego mogą mieć aż 200kcal? Jeśli nie chcesz albo nie możesz pozwolić sobie na takie ilości zbędnych kalorii, sięgnij po syrop czekoladowy bez...
OPISNalewkę podobną do tej, jaką pili nasi przodkowie w trakcie polowania na żubry, tury i niedźwiedzie w leśnych ostępach wschodniej Rzeczypospolitej. Większość elementów nalewki występuje tylko w...
Zero kalorii!wyśmienity dodatek do deserów! specyficzny, głęboki smak soczystych, dojrzewających w słońcu słodkich jagód w postaci gęstego, aromatycznego sosu – bez kalorii, tłuszczu, węglowodanów....
Peri Peri to pikantna mieszanka przypraw. Składa się z czarnego i białego pieprzu, suszonej cebuli, ziaren gorczycy oraz ostrej papryki. Mieszanka ta doskonale pasuje do wielu potraw....
Indyjska mieszanka pięciu przypraw: kozieradki, koperu, kminu, gorczycy, a także nasion cebuli (czarnuszka).Przy regularnym wykorzystywaniu, Panch Puren istotnie ulepsza trawienie. Masa 100g...
Ciemnobrązowa ciecierzyca indyjska Kala Chana Peas. Kala Chana ma częste zastosowanie w kuchni indyjskiej i wegetariańskiej.Jedna z bardziej lekkostrawnych ciecierzyc, rekomendowana do wprowadzenia...
Olej kokosowy jest pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do powstawania tkanki tłuszczowej, pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze. Wykorzystywany jako olej...
Żółta fasola mung dal gotuje się wyraźnie szybciej niż inne soczewice i fasole.Łatwo się trawi, dzięki temu nie sprawia wzdęć.W Indiach używana jest do przygotowania różnorodnych potraw, począwszy...
Olej kokosowy jest pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do powstawania tkanki tłuszczowej, pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze. Wykorzystywany jako olej...
Olej palmowy, podobnie jak kokosowy, jest jednym z najpopularniejszych olejów roślinnych na świecie. Jest jadalnym olejem roślinnym, otrzymywanym z owoców palmy olejowej. Jego kolor jest naturalnie...
Pulpa Mango Alphonso wyprodukowana jest z czystych, dojrzałych owoców mango. Towar tworzono z odmiany mango Alphonso, którą charakteryzuje niezwykle bogaty smak i aromat.W puszce znajduje się...
Koper włoski to bardzo aromatyczne zioło, które nadaje intensywny smak.Prócz jego niekwestionowanych zastosowań kulinarnych, ma jeszcze dużo właściwości cennych dla naszego zdrowia. To bogate...
Fasolka 'red kidney' ma delikatną konsystencje i jest zdrowym dodatkiem do wielu potraw. Jest wykorzystywana w wielu kuchniach świata, najczęściej w Indiach. Może być serwowana na zimno,...
Kolendra jest przyprawą mającą szczególnie duże użycie kulinarne. Jej korzenno-gorzkawy i nieco pieprzowy smak i aromat sprawiają,bardzo chętnie używa się jej w kuchni chińskiej i indyjskiej.Jest w...
Organizm człowieka jest zaprogramowany na utrzymywanie stałego ciśnienia osmotycznego, czyli proporcji między wodą, a rozpuszczonymi w niej solami mineralnymi.Zadziwiający jest fakt, że stężenie...
Liście laurowe cechuje lekko gorzkawy smak,także bardzo ciepły i energiczny aromat. Tak jak przed wiekami, uznaje się go za środek leczniczy lub wspomagający zdrowie. Może być pomocy przy bólach...
Patanjali Chyawanprash to specjalna mieszanka 45 ziół w postaci dżemu, przygotowana według ajuwedyjskiej receptury. Chyawanprash jest określany w Ajurwedzie jako Rasayana i cechuje się dobrym...
Patanjali Chyawanprash to specjalna mieszanka 45 ziół w postaci dżemu, przygotowana według ajuwedyjskiej receptury. Chyawanprash jest określany w Ajurwedzie jako Rasayana i znamionuje się dobrym...
Chyawanprash to specjalna mieszanka 49 ziół w postaci dżemu, przygotowana według ajuwedyjskiej receptury. Chyawanprash jest określany w Ajurwedzie jako Rasayana i znamionuje się korzystnym...
Chyawanprash to specjalna mieszanka 49 ziół w postaci dżemu, przygotowana według ajuwedyjskiej receptury. Chyawanprash jest określany w Ajurwedzie jako Rasayana i cechuje się prawidłowym działaniem...