Okazja cenowa Legutko Lucerna za jedyne
Producent: Legutko
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Często określa się je jako ''superfood'', ponieważ w porównaniu do roślin starszych zawierają znacznie więcej witamin i składników odżywczych. W niektórych przypadkach ta różnica jest kilkukrotna. Oprócz tego są bardzo zdrowe i smaczne. Stanowią świetny dodatek do kanapek, sałatek oraz wielu dań. Szefowie kuchni często wykorzystują je do dekoracji potraw. Łagodny smak, polecana do sałatek, surówek i kanapek....
Producent: Oleofarm
Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego i tłuszczów nienasyconych oraz niską zawartością sodu i kwasów tłuszczowych nasyconych. Zastosowanie: uzupełnienie diety w błonnik pokarmowy. Sposób przygotowania: 1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Pić 2-3 razy dziennie. Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka lub jogurtu. Mielone sie...
Producent: Toraf
Naturalne źródło zdrowia i witalności wysoka zawartość witaminy C, PP, D, A oraz składników mineralnych tj. magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, miedź i cynk bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych wyrazisty, lekko orzechowy smak Przygotowanie kiełków: Bezpośrednie przed wyłożeniem nasion słonecznika na kiełkownicę należy usunąć łupiny nasienne, następnie obrane nasiona umieścić w naczyniu do odmoczenia. Po odmoczeniu nasiona intensywnie mieszamy, po czym wybieramy przezroczyste łupinki wypływające na powierzchnię wody. Po wył...
Producent: Dary Natury
Kiełki należą do jednych z najzdrowszych pożywień na świecie. przy czym są bogate w bardzo łatwo przyswajalne składniki odżywcze. Nasiona na kiełki rzeżuchy są bardzo smaczne oraz aromatyczne. Nadają się do zup czy serów oraz stanowi jako bardzo dobry dodatek do kanapek. Warto też dodać, iż główną cechą jest ostry smak. Sposób przygotowania: Należy wziąć płaski talerz a następnie wyłożyć go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Następnie sypiemy mała warstwę nasion i podlewamy letnią, najlepiej przegotowaną wodą. Wodę należy cały czas uzup...
Producent: Toraf
Nowa odmiana bardzo popularnej rzodkiewki na kiełki....
Producent: Toraf
Nasiona kalarepy czerwonej kiełkują łatwo i szybko, a kiełki o ciekawym zabarwieniu są pełne smaku i stanowią zdrowy przysmak, bogaty w cenne składniki pokarmowe....
Producent: Dary Natury
Nasiona konopii BIO marki Dary Natury to cenne źródło składników odżywczych. Ciekawy i cenny dodatek do diety mogący urozmaicić praktycznie każdą potrawę. Nadaje się do bezpośredniego spożycia również jako do sałatek, pieczywa i koktajli. Odpowiedni dla wegetarian i wegan....
Producent: Toraf
Nasiona ekologiczne na kiełki - Rukola, P.N. Toraf BIO, 10g Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe. Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak. Kiełki rukoli o przyjemnym smaku można spożywać na zimno, jak i na gorąco. Stosuje się je: do kanapek, makaronów, sałatek, serów, sosów oraz jako dodatek do zup. Składniki:100% ki...
Producent: Legutko
Nasiona na Kiełki Rokietta BIO marki Legutko to nasiona na kiełki rokietty siewnej. Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin. Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych. Wyprodukowano je metodami naturalnymi bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE. Produkt naturalny - nie zawiera nasion GMO. Surowiec opakowania pochodzi z lasu zarządzanego w trwały i zrównoważony sposób, który został certyfikowany w ramach zatwierdzonego przez PEFC systemu certyfikacji leśnej....
Producent: Legutko
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B, D, E, K. W kiełkach rzodkiewki znajdują się m.in.: witamina A, C, PP, magnez, cynk, żelazo, sole wapnia. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Przed wyłożeniem nasion do pojemnika wypłukane zamoczyć na 3 - 6 godzin w ciepłej wodzie. Kiełki produkować w słoiku lub prowadzić na kiełkownicy. Po 3 -4 dniach kiełki są gotowe do spożycia....
Producent: Legutko
Kiełki rzeżuchy są bogatym źródłem witamin C, PP, B, P oraz związków potasu, magnezu, wapnia, siarki i wielu innych mikroelementów. Wzmacniają organizm oraz korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Przed wyłożeniem nasion do pojemnika wypłukane zamoczyć na 3 - 6 godzin w ciepłej wodzie. Kiełki prowadzić na kiełkownicy. Po 4 -5 dniach kiełki są gotowe do spożycia....
Producent: Legutko
Regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z mieszanki wzmacniającej organizm:-wzmacnia mięśnie- dodaje energii- pomaga obniżać poziom złego cholesterolu- wzmacnia odporność organizmu Mieszanka wzmacniająca organizm (30g) zawiera nasiona:-soji-fasoli Mung-fasoli Adzuki SPOSÓB PRODUKCJI KIEŁKÓW 1. Ułóż naczynie na równej powierzchni i osadź na nim sitko, zamykająć pudełko. 2. W zamknięte naczynie wlej taką ilość wody, aby jej lustro znajdowalo się powyżej siatki. 3. Wymieniaj wodę w naczyniu 1-2 razy dziennie, wlewając ją przez dziurkę w siatc...
Producent: Bio Planet
Zastosowanie:Siemię lniane
SKŁADNIKIlen brązowy (siemię lniane)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu. WARTOŚĆ OD...
Producent: Bio Planet
Zastosowanie:Ziarna
Quinoa biała BIO (komosa ryżowa) Bio Planet 250g Nasiona Quinoa pochodzą z Ameryki Południowej gdzie od wieków były uprawiane przez Indian Inka. Produkt ten jest niezwykle ceniony w gastronomii. Pochodzi on z ekologicznych upraw stanowiąc bogate źródło witamin i minerałów. Quinoa biała BIO (komosa ryżowa) BIO PLANET charakteryzuje się działaniem rozgrzewającym organizm oraz wzmacniającym całe ciało. Produkt jest szczególnie polecany w przypadku osób, które posiadają wyjątkowe skłonności do przeziębień oraz problemów z odpornością. Ziarna Quin...
Producent: Legutko
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin....
Producent: Legutko
Kiełki rzeżucha 30g Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin....
Producent: Legutko
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych , soli mineralnych i witamin....
Producent: Legutko
Zestaw składający się z nasion kapusty czerwonej, rzeżuchy, rzodkiewki oraz rokietty siewnej, tworzący pikantną kompozycję smakową. Kiełki mogą stanowić naturalne źródło substancji odżywczych, witamin i soli mineralnych, dlatego polecane są jako dodatek do różnorodnych potraw, surówek, sałatek czy smoothies....
Producent: Legutko
Zestaw składający się z nasion brokułu, rzodkiewki, słonecznika, soczewicy oraz lucerny, tworzący różnorodną kompozycję smakową. Kiełki mogą stanowić naturalne źródło substancji odżywczych, witamin i soli mineralnych, dlatego polecane są jako dodatek do różnorodnych potraw, surówek, sałatek czy smoothies....