ISBN:9788365883650
Ósma edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi Lektura ekskluzywnego album z recepturami cukierniczo-piekarskimi, zgrupowanymi wokół najważniejszych świąt i wydarzeń w ciągu roku, umożliwi Państwu zapoznanie się z najnowszymi trendami cukierniczo-piekarskimi. ...
Poznaj bogactwo smaków Korei. Wiola powraca z nową porcją koreańskich dań! Razem z nią i Sonu odkryjesz smaki różnych zakątków Korei. Zwiedzisz urokliwe mias......
To już 10. edycja unikalnego albumu z recepturami cukierniczo-piekarskimi! Jubileuszowe wydanie ekskluzywnego albumu z recepturami odzwierciedlającymi najnowsze trendy powstało w wyniku współpracy z czołowymi firmami branży piekarsko-cukierniczej. Jak przy poprzednich edycjach, skupiamy się na najważniejszych świętach i wydarzeniach w ciągu roku, które wyznaczają rytm pracy w piekarniach i cukierniach. Zachęcamy do odkrycia nowych inspiracji!...
Najlepszy istniejący przewodnik po kanapkach, dzięki któremu szybko stworzysz tę idealną! Przepyszną, domową, ale równocześnie niebanalną. Max Halley jest wł......
Producent: Pascal
Autor:Bień-Konigsman MonikaISBN:9788381037426Oprawa:miękka
Przepis na szczęście po hiszpańsku$109 Trochę spontaniczności i otwartości, umiejętność cieszenia się chwilą... i pyszne tapas. Obowiązkowo w gronie przyjaciół! Chcesz wiedzieć, jak żyć lepiej, pełniej, trochę wolniej i zwyczajnie radośniej$110 Weź przykład z Hiszpanów! Monika Bień-Königsman udowadnia, że słoneczna pogoda, tłumy tańczące na ulicy i wypełnione po brzegi bary nie są niezbędne do tego, by poczuć hiszpański klimat i radość. Ta książka zabierze cię w niezwykłą podróż do Andaluzji, która nie wymaga wychodzenia z domu. Poznaj sekrety ...
Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. W mediach społecznościow......
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa."Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także......
Producent: Znak
Autor:Agnieszka StolarczykISBN:9788324079469Oprawa:twardaRok wydania:2021Ilość stron:256
Słodko, zdrowo i z kilku składników Marzysz o idealnej sylwetce, ale nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy$3125 Sądzisz, że nie da się schudnąć, nie rezygnując z ulubionych deserów$3126 A może szukasz zdrowych słodyczy dla swoich dzieci$3127 Agnieszka Stolarczyk, autorka popularnego profilu na Instagramie, zabiera nas do swojej kuchni i pokazuje, że słodkie przysmaki mogą być zdrowe, sycące i niskokaloryczne. A dzięki zaledwie kilku składnikom bazowym możesz wyczarować pyszne i zdrowe słodkości. Jak we własnej kuchni przygotować zamienniki ul...
Producent: Pascal
Autor:Artur Bokła; Katarzyna MikulskaISBN:9788381032780Oprawa:miękkaRok wydania:2019Ilość stron:312
Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób. Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, więc nie ograniczaj się do tego, co znajdziesz w sklepach! Kreuj unikalne smaki, zbieraj rośliny wokół siebie, odkrywaj nowe połączenia! Książka zawiera mnóstwo przepisów na niezwykle smaczne i łatwe w przygotowaniu napary z łatwo dostępnych dzikich roślin, które rosną wokół nas. Już ni...
Autor:praca zbiorowaISBN:9788327445438Oprawa:twardaRok wydania:2017Ilość stron:128
Polskie kurczaki są po prostu pyszne! W naszej książce znajdziecie porady, jak upiec tuszkę, usmażyć filety, grillować skrzydełka lub przyrządzić delikatną potrawkę. Amatorom ostrzejszych smaków proponujemy pałki z imbirem lub skrzydełka Buffalo. Powyższy opis pochodzi od wydawcy....
Autor:Timothy FerrissISBN:9788377466056Oprawa:TwardaRok wydania:2013Ilość stron:690
Jak by to było, gdybyś mógł osiągnąć światowy poziom w dowolnej dziedzinie w ciągu 6 miesięcy lub nawet w krótszym czasie$59 "4-godzinny szef kuchni" to coś więcej niż książka kucharska. To podręcznik po świecie szybkiego uczenia się, dzięki któremu każdy może sam nakreślić schemat własnej przygody. Tim Ferriss, autor bestsellerowych książek, który przez całe swoje życie stronił od zajęć kuchennych, zabiera czytelników w podróż z Manhattanu na Okinawę i z Doliny Krzemowej do Kalkuty. Odkrywa przed nimi sekrety ludzi zdolnych przyswajać wiedzę w...
ISBN:9788328096042Oprawa:Twarda
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako ,,biblia chleba". Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie....
Autor:Zielewska JoannaISBN:9788380919136Oprawa:miękkaRok wydania:2020Ilość stron:164
Co to jest indeks glikemiczny i jak wpływa na kondycję, figurę oraz nastrój$144 O czym powinien wiedzieć przeciętny zjadacz chleba, a także kasz, makaronów i innych produktów, których głównym składnikiem są węglowodany$145 W książce znajdziesz odpowiedzi na powyższe pytanie oraz przygotowaną przez dietetyka zbilansowaną dietę na 4 tygodnie: śniadania, obiady, kolacje i przekąski do wyboru. A dodatkowo tygodniowe menu dla dwojga i domowe ciasta wszystko z niskim indeksem glikemicznym....
Król w kuchni jest tylko jeden. Pomidor! Jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach, które daje, a rozkoszować się nim można przez 365 dni w roku. Pozornie zwyczajny, a wszystko z nim smakuje doskonale – najprostsza kromka chleba z masłem, gęsty aromatyczny sos czy pełna orientalnych aromatów szakszuka. Z powodzeniem wyczarujesz też z niego wyrafinowane dania rodem z gwiazdkowych restauracji. Słodki, kwaśny, umamiczny. Można go jeść na surowo, gotować, dusić, konfitować, wędzić, smażyć, piec i grillować. I zawsze jest d...
ISBN:9788382511888
Zapraszamy do kulinarnej podróży po świecie uczestników siódmej edycji MasterChef Junior! W książce przedstawiamy najlepsze przepisy młodych szefów kuchni, które z pewnością zadowolą wszystkich wielbicieli sztuki kulinarnej. Znajdziecie tu receptury zarówno na pyszne dania główne, np. zupę tajską czy zwariowany makaron z łososiem, jak i wyśmienite desery takie jak: sernik z mango czy gruszkę pięknej Heleny. Nie zabrakło także sprawdzonych sposobów na domowe przetwory. Hela Kłobucka która zajęła pierwsze miejsce wraz z innymi uczestnikami progra...
Rozkoszuj się jedzeniem, celebruj kulinarne przyjemności i doświadczaj nowych smaków! „Kocham jeść! To ogromne zamiłowanie stało się inspiracją do stworzenia książki, która nakarmi nie tylko Twoje ciało, ale także Twoje zmysły. Jedzenie to dla mnie dużo więcej niż zaspokajanie uczucia głodu – może......