Okazja cenowa Publicat U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt - Marta Jas-Baran, Tamara Chorążyczewska za jedyne
Producent: Publicat
Autor:Marta Jas-BaranISBN:9788324522293Oprawa:miękkaRok wydania:2017Ilość stron:232
Poradnik dla każdej mamy maluszka. WYDANIE ZAKTUALIZOWANE Jedną z podstawowych zasad wychowania szczęśliwego i zdrowego dziecka jest właściwe odżywianie. Dobre nawyki należy kształtować od urodzenia po to, by w przyszłości dziecko jadło zdrowo i w odpowiednich ilościach. Karmienie dziecka do ukończenia 1 roku życia zawsze budziło wiele wątpliwości. Mamy często pytają: - jak rozpoznam, że dziecko jest gotowe na rozszerzenie diety$1508 - co niemowlę może pić, a czego nie powinno$1509 - jakie produkty są najsilniejszymi alergenami$1510 Autorka ...
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej: Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy Zupy (kremy, staropolskie, codzienne) Jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo) Dania główne (mięsa, drób, ryby, bezmięsne) Ciasta, desery, napoje i przetwory KUCHNIA POLSKA to: 1001 przepisów -......
Producent: RM
Autor:Rigg AnnieISBN:9788381514460Oprawa:miękka
Jeśli lubisz przygotowywać wypieki na specjalne okazje albo "zwieńczać" codzienne posiłki deserem, ale brak Ci pomysłu na udekorowanie tych smakołyków, ta książka jest dla ciebie! Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na ciasta, masy, lukry i kremy, ale także wskazówki, jak łatwo, a zarazem efektownie przybrać tort, ciastka i babeczki. Nauczysz się, jak zrobić szprycę z pergaminu, ozdobić ciasteczka lukrem i zabarwić krem barwnikiem spożywczym w paście. Pomogą Ci w tym rady autorki, szczegółowe instrukcje i kolorowe zdjęcia przedstawiające poszc...
ISBN:9788382342437
Najlepsze smaki Azji od dzisiaj w twoim domu. Kuchnia koreanska tryska kolorami i jest pelna smakow. Wyroznia ja ostrosc rdzawoczerwonej pasty chili gochujang, grillowane aromaty bulgogi, lagodny smak tofu i mnostwo subtelnych dodatkow, ktore nadaja daniom swiezosci i chrupkosci - a motywem przewodnim jest oczywiscie wszechobecne kimchi. W Korei kimchi to duzo wiecej niz tylko jedzenie - to klejnot kultury narodowej, uniwersalne zdrowe danie i czesc koreanskiej tozsamosci. I chociaz nie sposob sobie wyobrazic Korei bez kapusty kiszonej na ostr...
Autor:Baranowska JoannaISBN:9788363624255Oprawa:twardaRok wydania:2019Ilość stron:328
W kuchni, tak jak w innych dziedzinach życiach, tradycja ściera się z nowoczesnością. Tradycyjne polskie potrawy próbują konkurować z coraz liczniejszymi zapożyczeniami z kuchni innych narodów. W powszechnej świadomości utrwaliło się przekonanie, że nasza kuchnia jest ciężka, tłusta, mało finezyjna. Ale czy przekonanie to jest słuszne$1253 Młode pokolenie gospodyń często szuka inspiracji w kuchni krajów południowych. Zdarza się, że są one zupełnie bezradne, gdy trzeba ugotować bigos, pierogi czy zwykły krupnik. A przecież są to smaki zapamiętan...
Autor:praca zbiorowaISBN:9788364776113Oprawa:twardaRok wydania:2014Ilość stron:240
Ojciec Mateusz często mówi, że potrawy Natalii mają duszę.Wypróbujcie je sami!Kto nie lubi domowej kuchni$84 Wszyscy, którzy ją cenią, a także lubią gotować i biesiadować w gronie bliskich osób, powinni sięgnąć po tę książkę.Kilkadziesiąt starannie wybranych i sprawdzonych przepisów gospodyni Ojca Mateusza - Natalii Borowik. Smakowite potrawy kuchni regionalnej. Ponadto interesujące, zabawne opowieści - z których dowiemy się więcej o samej Natalii, Ojcu Mateuszu, Pluskwie, aspirancie Noculu i innych serialowych bohaterach.Smacznego!Ojciec Mateu...
ISBN:9788327719638
Odkryj moc diety, ktorej zdrowie zawdzieczaja tysiace Polakow Z kultowa ksiazka Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dabrowskiej(R) Przepisy: odkryjesz zyciodajna moc smacznych potraw, odbudujesz dobra kondycje Twojego organizmu. poprawisz wyglad swojej skory, zwalczysz uczucie zmeczenia, ograniczysz infekcje i zwiekszysz odpornosc. Zachowaj efekty diety do konca zycia! Czytajac ksiazke Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dabrowskiej (R) i co dalej, poznasz: 5 filarow zdrowego odzywiania, ktore stana sie podstawa Twojej diety, powody, dla ktorych nie moz...
Producent: Publicat
Autor:Ewa AszkiewiczISBN:9788324516179Oprawa:twardaRok wydania:2008Ilość stron:528
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej: * Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy * Zupy (kremy, staropolskie, codzienne) * Jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo) * Dania główne (mięsa, drób, ryby, bezmięsne) * Ciasta, desery, napoje i przetwory KUCHNIA POLSKA to: 1001 przepisów - dania na każdą okazję, na co dzień i od święta; na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny 1001 ilustracji - każda potrawa przedstawiona na pięknej fotografii; zobaczysz jak wyglądają gotowe przysmaki Praktyczne informacje: * stopień tru...
ISBN:9788366380660
Czy zastanawiałeś się, jak zachować zasady diety dla insulinoodpornych podczas przygotowywania posiłków, które zabierasz ze sobą do pracy lub szkoły$888 Już nie musisz! Dzięki rewelacyjnym przepisom Magdaleny Makarowskiej dowiesz się jak przyrządzić proste, szybkie i przede wszystkim pyszne potrawy, które możesz zabrać ze sobą wszędzie. Książka została podzielona na cztery kategorie, co ułatwia znalezienie posiłku idealnego na każdą porę dnia. Możesz wybierać z szerokiej gamy przepisów na śniadania, drugie śniadania, obiady, podwieczorki i kol...
Producent: Egmont
Autor:Zak ZuzaISBN:9788328123489Oprawa:twardaRok wydania:2017Ilość stron:256
",Polska", proponuje rewolucję w gotowaniu i kulinarną podróż przez polskie dania i ludowe tradycje. Zuza Zak zaprasza do swojej polskiej kuchni, proponując inspirujące podejście zarówno do potraw znanych od dawna, jak i do nowych składników. Sałatka jarzynowa z krabem i pierogi ze szpinakiem i kaszą, bigos z dziczyzną, drinki z krupniku i żubrówki, staroświeckie pączki z konfiturą z róży... Te magiczne przepisy przedstawione są na tle historii Polski, jej malowniczych krajobrazów i wciąż zmieniających się ludzi. To zachwycająca, oryginalna, no...
Producent: Helion
Autor:Gubała KatarzynaISBN:9788328371415Oprawa:miękka
"Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach! WEGE DZIECI to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody amator dań wege$271 Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens. Pozbędziesz się obaw dotyczących niedoborów składników odżywczych, słodyczy i ...
Producent: Arti
ISBN:9788377401477Oprawa:twardaRok wydania:2013Ilość stron:208
Twórcom Kuchni Polskiej przyświecał zamysł stworzenia podręcznej książki kulinarnej, pełnej tradycyjnych polskich przepisów, ale też wzbogaconej o przyswojone naszej kulturze specjały kuchni świata. Czytelnik znajdzie tu sposoby przygotowania różnorodnych przystawek, sałatek, potraw na specjalne okazje, dań wegetariańskich, ciast i wielu innych przysmaków. Powyższy opis pochodzi od wydawcy....
Autor:praca zbiorowaISBN:9788327435590Oprawa:twardaRok wydania:2015Ilość stron:144
Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regio...
Producent: Wydawnictwo Olesiejuk
Autor:praca zbiorowaISBN:9788327444998Oprawa:twardaRok wydania:2016Ilość stron:288
Ten imponujący zbiór przepisów o różnym stopniu trudności pozwala zaplanować dowolny posiłek - od codziennych obiadów po wielodaniowe uczty. Prezentujemy pomysły na przekąski, zupy, mięsa, ryby oraz na dania z mąki i ziemniaków. Łasuchom proponujemy wypieki i desery, a tęskniącym za babcinymi konfiturami - receptury na domowe przetwory. Tu każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od kulinarnych umiejętności. To uniwersalna książka kucharska, której nie może zabraknąć w żadnym domu....
ISBN:9788363803551Oprawa:miękkaRok wydania:2014Ilość stron:64
Kuchnia polska - na kształtowanie się swoistych cech kuchni polskiej miały wpływ przemiany historyczne. Na przestrzeni dziejów kuchnia polska ulegała wpływom i zmianom regionalnym, zwłaszcza że tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. W efekcie silne są kulinarne wpływy wschodnie (tatarsko-tureckie, wcześniej mongolskie), rusińskie, niemieckie, francuskie, włoskie i żydowskie. Czytelne i przejrzyste przepisy , z pewnością podsuną pomysł na smakowity obiad. Powyższy opis pochodzi od wydawcy....
ISBN:9788378397328Oprawa:miękkaRok wydania:2014Ilość stron:176
Schab to nie tylko pieczeń czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonego schabu przygotujemy pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje. W książce proponujemy zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły na dania ze schabu środkowego, karkowego z kością i bez kości oraz szynki, golonki i żeberek. W książce zamieszczamy także informacje o tym, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Pokazujemy p...
Producent: ABC Design
Autor:Marek SzołtysekISBN:8388966073Oprawa:twardaRok wydania:2003Ilość stron:112
W książce znajdziesz opis bogatej tradycji śląskiego stołu. To oryginalna książka kucharska, gdzie przepisy pełne są zdjęć każdego etapu przyrządzania potrawy. Przeczytasz tutaj o śląskich serwetach, biksach, głodzie, świniobiciu, kropelniczce, świyncelniku, szpajzie, siemieniotce, kołoczu, dzikim szałocie, ciaper-kapuście, fazanie w galotach, no i oczywiście o śląskich kluskach, modryj kapuście, roladach......
Producent: Pascal
Autor:Krupska NataliaISBN:9788381035149Oprawa:miękkaRok wydania:2019Ilość stron:269
Wegańskie wypieki - to proste! Jak upiec ulubione ciasto w zdrowszej i lżejszej wersji, bez glutenu i laktozy$1539 Czym zastąpić cukier, masło czy śmietanę$1540 Jak wykorzystać warzywa, strączki i inne roślinne składniki$1541 Przed Natalią Krupską wegańska kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Dzięki niej pokonała zaburzenia odżywiania, a w swojej książce udowadnia, że roślinna dieta nie musi ograniczać. Wręcz przeciwnie - jest pyszna, zdrowa i pełna różnorodnych smaków, które zachwycą każdego miłośnika słodkości! Znajdziesz tu przepisy na: pożywne...
Autor:Agnieszka NiemcewiczISBN:9788392318835Oprawa:etuiRok wydania:2011
Przedstawiamy książkę z przepisami kulinarnymi, uzupełnioną o DVD z wybranymi odcinkami cyklu ,,Smaki polskie" Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. Opis części: 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety...