Parametry
Producent: | ETA |
---|---|
Kategoria: | Automaty do chleba |
Opis
Piekarnik do chleba- W pełni samoczynne przygotowanie zagwarantuje gniecenie, wystarczające rośnięcie, prawidłowej jakości pieczenie i następne podgrzewanie bez konieczności twojej ingerencji
- Wielozadaniowe użycie:
a) pieczenie przeróżnych rodzajów chleba (słony, słodki, biały, pełnoziarnisty albo bezglutenowy)
b) wykonywanie rozmaitych rodzajów ciast, dżemów, marmolad, tortów, kołaczy, herbatników, mięsa mielonego, jogurtów itd.
- Program WŁASNY do jednostkowego ustawienia etapu przygotowania chleba
- Możliwość 3 wielkości chleba (0,5 kg / 0,75 kg / 1 kg)
- dobór zabarwienia skórki (3 stopnie ustawienia)
- Forma do pieczenia z nieścierającym się wykończeniem powierzchni do nieskomplikowanej konserwacji
- 1 hak do ugniatania
- użyteczny nachylany uchwyt do komfortowej manipulacji z naczyniem
- Wieko się szklanym wziernikiem umożliwiającym łatwą kontrolę podczas przygotowania
- krystaliczny wyświetlacz z zobrazowaniem stanu przygotowania
- Sygnał akustyczny zwracający uwagę na możliwość dodania następnego składnika
- 15-godzinny wyłącznik czasowy - funkcja opóźnionego uruchomienia
- Funkcja automatycznego utrzymywania temperatury (60 minut) po dokończeniu przygotowania
- Pamięć w razie wyłączenia prądu el.
- Moc pobierana 600 W
Wyposażenie: forma do pieczenia, hak do ugniatania, naczynia pomiarowe, kubek, haczyk
12 wstępnie nastawionych programów:
1. KLASYK - jest asygnowany do białego pszennego i brązowego żytniego chleba, na dodatek do chleba z dodatkiem ziół a rodzynek
2. Prędki - jest przeznaczony do szybkiego przygotowania białego, pszennego i żytniego chleba. W tym trybie jest chleb mniejszy a ma gęsty środek.
3. SŁODKI - jest przeznaczony do wypieku słodkich typów chleba z bardziej chrupka skórką niżeli przy pieczeniu programem klasyk.
4. PEŁNOZIARNISTY - jest przeznaczony do wypieku chleba pełnoziarnistego z mąki z niską zawartością glutenu.
5. BEZGLUTENOWY - jest dedykowany do przygotowania chleba bezglutenowego.
6. CIASTO - jest przeznaczony do gniecenia/mieszania a następne rośnięcia ciasta bez pieczenia. Do przygotowania ciasta możesz użyć zróżnicowanych minimalistycznców dla najróżniejszych rodzai pieczywa (np. Rogale chlebowe, pizza itp.).
7. GNIECENIE - jest przeznaczony tylko do gniecenia ciasta (bez rośnięcia). Do gnieceniu ciasta możesz zastosować przeróżnych ascetycznców dla różnorodnych rodzai pieczywa (np. Rogale chlebowe, pizza itp.).
8. TORT - jest przeznaczony do gniecenia/mieszania bezkompromisowców (np. Na tort, kołacz), które następnie pieczą się w nastawionym czasie.
9. DŻEM - jest asygnowany do przygotowania dżemu albo marmolad z świeżych owoców.
10. JOGURT - jest asygnowany do przygotowania domowego jogurtu.
11. PIECZENIE - jest przeznaczony do wypieku brązowego chleba, tortów albo mięsa mielonego.
12. WŁASNY - jest dedykowany dla jednostkowego ustawienia etapu przygotowania chleba