Badapak Mąka migdałowa 5 kg promocja 2024

Cena145.0
Zobacz w sklepie
sprawdź dostępność w sklepie BadaPak.pl

Parametry

Producent:BadaPak
Kategoria:Bakalie, orzechy, wiórki
Rodzaj migdały

Opis

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa BadaPak to nic innego jak zmielone migdały. Cechuje się słodkim, migdałowym smakiem. Mąka migdałowa niemało cennych wartości odżywczych, które wynikają bezpośrednio z właściwości migdałów. Jest cennym źródłem potrzebnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mieści sporą dawkę witaminy E zwanej witaminą młodości, gdyż należy ona do grupy naturalnych przeciwutleniaczy. W dodatku dostarcza witaminy z grupy B. Migdały zawierają też obszerne ilości potasu, magnezu, wapnia, a także w mniejszych ilościach żelaza i sodu, dlatego możemy je znaleźć ponadto w mące migdałowej.

Mąka migdałowa BadaPak jest produktem wysokiej jakości, ponieważ w swym składzie posiada tylko mielone migdały. Mąka migdałowa z powodzeniem może zastąpić mąkę pszenną. W kuchni spełni oczekiwania w roli zagęszczacza zup i sosów. Z jej dodatkiem można przygotować naleśniki, placuszki, racuchy. Mąka migdałowa BadaPak może być na dodatek wykorzystywana do wypieku ciast, ciasteczek, babeczek, muffinek.

Migdałowiec pospolity lub zwyczajny pochodzi z Azji, skąd rozprzestrzenił się do innych krajów. Drzewo to osiąga choćby 10m wysokości, ma białe albo różowe kwiaty a w jego owocach znajdują się pestki, które nazywamy migdałami. Migdały są spożywane bezpośrednio na dużo sposobów,ponadto służą do produkcji oleju a także mąki.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.