Parametry
Producent: | BadaPak |
---|---|
Kategoria: | Bakalie, orzechy, wiórki |
Rodzaj | orzechy |
Opis
Orzechy macadamia BadaPak to znakomite połączenie walorów smakowych z bogactwem wartości odżywczych. Ze wszystkich orzechów to właśnie te zawierają najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dodatkowo orzechy macadamia BadaPak są korzystnym źródłem żelaza, magnezu, cynku, selenu i witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Orzechy macadamia BadaPak, ze względu na swój delikatny kremowy smak są wspaniałą przekąską, sugerowane są przy wypiekach ciast, ciasteczek oraz do słodkich kremów. Sprawdzają się jako pyszny i zdrowy dodatek do placków, koktajli, sałatek i lodów. Orzechy macadamia mają szczególnie twardą skorupę. Warto kupować już te obrane, gdyż sam "dziadek do orzechów" nie żeby pozbyć się łupiny.
Makadamia to wiecznie zielone drzewo rosnące na terenach Australii. Występuje kilka gatunków tego drzewa, lecz tylko dwa z nich wydają kremowe, miękkie orzechy zamknięte w zielonej skorupce. Poza Australią orzechy macadamia uprawia się jeszcze w Brazylii, Zimbabwe i w niektórych rejonach Azji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.