Orzechy nerkowca smażone solone solą himalajską 0.5 kg, ONS promocja 2024

Cena26.95
Zobacz w sklepie
sprawdź dostępność w sklepie BadaPak.pl

Parametry

Producent:BadaPak
Kategoria:Bakalie, orzechy, wiórki
Rodzaj orzechy

Opis

Orzechy nerkowca smażone solone

składniki: orzechy nerkowca, sól himalajska, olej rzepakowy; może zawierać niewiele znaczące ilości innych orzechów i bakalii.

* bezkompromisowiec z Indii/przetworzono w Polsce.

Orzechy nerkowca solone BadaPak to oryginalne połączenie dwóch smaków. Słodko, maślanego smaku orzecha z delikatnym dodatkiem soli. To dość kaloryczna przekąska, wynika to z tłuszczy w nich zawartych. Są to jednak tzw. Korzystne tłuszcze: jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Orzechy nerkowca BadaPak dostarczają witaminy z grupy B (zwłaszcza niacynę i kwas foliowy), jak także witaminę E i C (są to wyśmienite przeciwutleniacze). Ponadto te minimalne, maślane smakołyki to ogromne źródło potasu a także fosforu i magnezu.

Orzechy nerkowca smażone solone BadaPak przypadną do gustu choćby wybrednym smakoszom. Nie bez powodu uznawane są, za najsmaczniejsze orzechy świata. W postaci smażonej, solonej są gotowe do bezpośredniego spożycia. Są rewelacyjną przekąską w ciągu dnia a także genialnym uzupełnieniem poczęstunku na przykład dla gości.

Orzechy nerkowca swoją nazwę zawdzięczają swojemu wyglądowi, gdyż swoim podłużnym, księżycowatym kształtem przypominają nerkę. Rosną na wiecznie zielonych drzewach zwanych nanerczem. Pochodzą z tropikalnych lasów deszczowych Brazylii, uprawiane są ponadto w Wietnamie, Indiach i innych krajach Afryki Środkowej.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.