Parametry
Producent: | Forgast |
---|---|
Kategoria: | Blachy i formy do pieczenia gastronomiczne |
Przeznaczenie | do pizzy |
Opis
Blacha do pizzy o śr. 40 cm firmy Forgast. Blacha wykonana ze specjalnego wariant stali Bluesteel, zapewniającej genialny efekty wypieku każdego typu pizzy. Do pakowania, transportu i przechowywania blachy są zabezpieczane przed korozją warstwą oleju. Przed ich pierwszym wykorzystaniem należy włożyć je do nagrzanego do temperatury. 150°C pieca w celu zlikwidowania oleju, którym są pokryte. Blach nie zaleca się używać do pieczenia ciast zawierających zakwas, a także do przechowywania w nich produktów w komorach chłodniczych. Z uwagi na materiał, z jakiego blachy są produkowane, nie należy ich wkładać pustych do nagrzanego pieca. Po ich użyciu, blachy należy czyścić przy pomocy szczotki i naoliwionej miękkiej ściereczki. Uwaga! Blach nie należy myć wodą ani substancjami żrącymi! w przypadku kontaktu z wodą, należy je bezzwłocznie wysuszyć i zakonserwować. Po użyciu blachy należy przechowywać zakonserwowane (naoliwione) w miejscu suchym, z dala od substancji żrących. W szczególności jest to ważne, jeżeli są wykorzystywane sporadycznie. Unikać mechanicznego ścierania, a także nie stosować narzędzi mogących powodować uszkodzenie powierzchni.