Parametry
Producent: | Dolfin The Art Of Blending |
---|---|
Kategoria: | Czekolady i bombonierki |
Rodzaj | bombonierki i praliny |
Opis
Bombonierka od belgijskiej marki Dolfin, która powstała w kooperacji z twórcą Le Chat Philippem Geluck. Postać Le Cat narodziła się w 1983 roku na łamach magazynu,,Le Soir". Jej zadaniem było ilustrowanie skomplikowanych, aktualnych tematów w karykaturalny, humorystyczny sposób.
Dolfin Le Chat Noir to pudełko wypełnione 32 pysznymi czekoladkami w kształcie kostek. W bombonierce przystępne są cztery smaki: solonych migdałów, cytryny z imbirem, orzechów laskowych, a także 72% kakao.
Pozwól sobie na chwilę przyjemności w starym, dobrym stylu!
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najkorzystniejszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to typowo bardzo długa, bogata i barwna tradycja i działająca w służbie tej tradycji technologia. Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i ekologicznych komponentów z idealną masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, zróżnicowane orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieporównany wcześniej smak, akcentując równocześnie wszystkie jej zalety.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, ale stawia też na progresywność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Masa netto: 160g