Jadalne rośliny dziko rosnące marki Vital promocja 2024

Szukając okazji cenowych warto sprawdzić więcej niż jedną ofertę. Znajdziesz tutaj 1 sklep z produktem Jadalne rośliny dziko rosnące marki Vital oraz 2 oferty cenowych. Najlepsza oferta zaczyna się od 85.31 zł. Wybierz swoją ofertę, zobacz szczegóły w sklepie i dokonaj zakupu.
Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin
85.31
TaniaKsiazka.pl
Jadalne rośliny dziko rosnące.
85.31
TaniaKsiazka.pl

Parametry

Producent:Vital
Kategoria:Hobby i poradniki
ISBN 9788364278228
Oprawa miękka
Wydawnictwo Vital
Ilość stron 336
Rok wydania 2015

Opis

W przyrodzie występuje duży wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością odżywczych substancji. Od wieków nasi przodkowie je zbierali. Były one dla nich równocześnie pożywieniem i lekiem. Teraz każdy z nas może sięgnąć po wiedzę przodków i zaczerpnąć z naturalnego źródła smaku, a także zdrowia.
Zapewne wszyscy znają szczególnie popularną roślinę jaką jest babka lancetowata. Ale już nie wszyscy wiedzą, iż z jej młodych liści można przygotować pyszną sałatkę czy ugotować jak szpinak i dodawać do omletów czy jajecznicy. Okłady z babki lancetowatej stosuje się w przypadku zranień, zapaleń skóry, oparzeń, obrzęków i ukąszeń owadów. Powszechnie występującą rośliną jest mniszek, którego liście i korzenie mają działanie moczopędne. Jest również pomocny w dolegliwościach wątroby, oczyszcza krew, łagodzi zaburzenia trawienne. To zastosowanie tylko 2 spośród 200 roślin opisanych w tej publikacji, a które bez problemu spotkasz na łące, trawniku lub w lesie. Teraz sam możesz sprawdzić w czym pomogą Ci pozostałe z nich.
Książka ta jest przystępnym w zaimplementowaniu przewodnikiem. Odszukasz w niej informacje o najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dzikich roślinach jadalnych wraz ze zdjęciami i opisem ich właściwości odżywczych i leczniczych. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części rośliny można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób można ich używać w kuchni. Nauczysz się także umiejętnie rozpoznawać trujące rośliny, które można łatwo pomylić z jadalnymi.
Zdrowie i smak z natury.

Podtytuł: Lecznicze atrybuty i elementy odżywcze 200 gatunków polskich roślin
ISBN: 9788364278228
Kod paskowy: 9788364278228
Autorzy: Fleischhauer Steffen Guido, Guthmann Jürgen, Speigelberger Roland
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 32715
Miejscowość: Białystok
liczba stron: 336
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.4x20.2
Głębokość (mm): 17
Waga: 0.59
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka