Kasza gryczana niepalona 5 kg marki Badapak promocja 2024

sprawdź dostępność w sklepie BadaPak.pl

Parametry

Producent:BadaPak
Kategoria:Kasze, makarony, ryże
Rodzaj kasza

Opis

Kasza gryczana niepalona

Kasza gryczana niepalona BadaPak posiada kremową barwę i znamionuje się delikatniejszym smakiem aniżeli kasza palona. Dzięki czemu, iż nie została poddana obróbce termicznej mieści ponadto więcej wartości odżywczych. Dostarcza spore ilości błonnika pokarmowego oraz węglowodanów. Kasza gryczana niepalona BadaPak gromadzi obfite ilości białka. Dostarcza kwas foliowy, żelazo i witaminę E. Dodatkowo jest perfekcyjnym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny, tiaminy, a także niacyny). Minerały zawarte w kaszy: potas, magnez, fosfor, krzem, wapno i cynk. Jest jeszcze źródłem aminokwasów (lizyna, tryptofan). Ma niski indeks glikemiczny.

Kasza gryczana niepalona BadaPak z uwagi na swój interesujący smak znajduje znaczne użycie w kuchni. Perfekcyjnie nadaje się do przygotowania konwencjonalnych potraw: gołąbków, klopsów. Świetnie komponuje się z gulaszem i zrazami. Może być elementyem farszu, zup, zapiekanek, a także z powodzeniem zastąpić może ziemniaki podawane jako dodatek do obiadu. Przygotowując kaszę należy wypłukać ją w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1. Mieszając od czasu do czasu gotować na niewielkim ogniu ok. 20 minut.

Kasza gryczana to łuskane nasiona gryki zwyczajnej. Gryka zaliczana jest do grupy tak zwanych zbóż rzekomych (pseudozbóż). Pochodzi z Azji, uprawiana jest w klimacie umiarkowanym. Z jej nasion powstaje w dodatku mąka, płatki oraz otręby.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.