Badapak Kasza owsiana z pełnego ziarna 5 kg promocja 2024

Cena24.95
Zobacz w sklepie
sprawdź dostępność w sklepie BadaPak.pl

Parametry

Producent:BadaPak
Kategoria:Kasze, makarony, ryże
Rodzaj kasza

Opis

Kasza owsiana z pełnego ziarna

Kasza owsiana z pełnego ziarna BadaPak jest produktem o wysokiej wartości odżywczej. Mieści szerokie ilości substancji antyoksydacyjnych. Odgrywają one ważną rolę w organizmie, ponieważ neutralizują wolne rodniki. Jej źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Kasza owsiana BadaPak dostarcza na dodatek witaminę E zwaną witaminą młodości. W jej składzie wyszukamy minerały takie jak fosfor, potas i magnez. W mniejszych ilościach dostarcza wapnia, żelaza, sodu, cynku, selenu i miedzi.

Kasza owsiana BadaPak niepowtarzalny, lekko orzechowy smak. Może być spożywana na słodko z mlekiem, owocami i orzechami. Stanie na wysokości zadania także jako dodatek do kotletów, pulpetów, farszy, zapiekanek czy pierogów. Warto wzbogacać nią różnorodnego rodzaju potrawy, gdyż kasza owsiana może wywierać dobroczynny wpływ na nasz organizm.

Przed gotowaniem kasze owsianą możemy przepłukać zimną wodą, aczkolwiek nie jest to wymagane. Kaszę wrzucamy do wrzącej wody albo mleka w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki płynu. Gotujemy przez 20-30 minut.

Kasza owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Występuje w dwóch postaciach. Jako pełne ziarna (pęczak owsiany), a także rozdrobnioną, łamaną (kasza owsiana). W Polsce jeszcze jest mało znana, pokaźnie pokaźniejszą popularnością cieszą się płatki owsiane. Jednak warto sięgać po kaszę, gdyż jest mniej przetworzona i zawiera więcej wartości odżywczych.

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.

podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.