Parametry
Producent: | Caputo |
---|---|
Kategoria: | Mąki |
Wielkość opakowania | 1 kg |
Opis
Caputo Farina Pizzeria Mąka do Pizzy rodzaj 00 - to specjalna mąka tworzona we Włoszech.
Ta idealna włoska mąka pszenna (1 kg) jest dedykowana do klasycznej pizzy neapolitańskiej.
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria typ 00 to mieszanka najkorzystniejszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z konkretnym, elastycznym glutenem, wspaniała do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o idealnym nawodnieniu. Ciasto jest wspaniale spulchnione i lekkie.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.
Data ważności 14.02.2025
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo zagwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Waga netto: 1kg