Parametry
Producent: | Graef |
---|---|
Kategoria: | Maszynki do mięsa |
Kolor | srebrny |
Opis
Maszynka do mięsa GRAEF FW 500 (Z094722)informacje technologiczneMaszynka nie tylko do mielenia mięsa Maszynka do mielenia mięsa to przydatne narzędzie kuchenne, które zezwala na zmielenie mięsa i innych produktów spożywczych w celu przygotowania przeróżnych potraw. Dzięki niej można mielić mięso bezpośrednio w domu, co daje całkowitą kontrolę nad jakością i świeżością produktu. Dzięki zaimplementowaniu silnika elektrycznego, mielenie mięsa jest szybsze i komfortowojsze w przypadku maszynek ręcznych. Kompaktowa maszynka do mięsa FW 500 jest w pełni fachowym i praktycznym urządzeniem. Maszynka może luźno przetwarzać mięso, ryby, drób, słoninę i ciasto. Zezwala na prędkie przetworzenie warzyw, wyrabianie jedwabiście kremowych puree ziemniaczanych albo zdrowych smoothie. Dzięki mieleniu mięsa, ryb i drobiu w domu można też dodać zróżnicowane przyprawy i zioła, które wzbogacą smak i aromat potrawy. Asygnowana do eksploatacji wyłącznie w pomieszczeniach zamkniętych maszynka genialnie sprawdza się w gospodarstwach domowych i tego typu podobnych miejscach, jak na przykład: kuchnie dla pracowników sklepów i biur, gospodarstwa rolne, gościńce, hotele, motele i inne budynki mieszkalne albo pensjonaty serwujące śniadania. W pełni elektryczna, lekka praca Korzystanie z elektrycznej maszynki do mielenia mięsa jest bardzo proste. Wystarczy włożyć kawałek mięsa albo na przykład ciasta do specjalnego otworu, a następnie włączyć maszynkę. Silnik elektryczny umożliwia szybkie i precyzyjne mielenie żywności, co oszczędza czas i siły. Elektryczna maszynka do mielenia mięsa to niezbędny sprzęt dla osób, które niejednokrotnie przygotowują mięsne dania w domu. Dzięki niej można posiadać całkowitą kontrolę nad jakością i świeżością mięsa i przygotować różne typy mięsa, takie jak wołowina, wieprzowina, drób czy ryby. To narzędzie kuchenne, które niewątpliwie ułatwi pracę w kuchni i pozwoli na przygotowanie smacznych i zdrowych posiłków. Kompaktowa maszynka do mielenia producenta Graef FW 500 gwarantująca najwyższą jakość i niezawodność. Do zapewnienia bezproblemowej i szybkiej pracy zastosowaliśmy efektywny 400W silnik, który gwarantuje szczytową moc nawet do 2500W! To nawet do 3x więcej mocy niżeli konkurencyjne lubiane na rynku modele. Maszynki o wyższej mocy jak Graef FW 500 są bardzo wytrzymałe i mogą bez problemu poradzić sobie z mieleniem twardszych kawałków mięsa, a sprawność mielenia to aż - 1800-=2500 g/min w zależności od mielonego produktu. Graef FW 500 praktyczny ekran cyfrowy, który demonstruje czas , a także poziomy szybkości i tryb wsteczny. stopnie dwóch szybkości mielenia można ustawić za pomocą przycisku szybkości. Bieg wsteczny jest ustawiany za pomocą przycisku REV. Po 5 minutach urządzenie przełącza się w tryb czuwania (ekran wyłącza się). Naciskając przycisk start / stop, urządzenie przełącza się z powrotem w tryb gotowy do wykorzystania. Jakość i bezusterkowośćWykonanie z metalu gwarantuje długofalowe, niezawodne używanie urządzenia, a pokrywa została wyprodukowana z trwałego i najwyższej jakości aluminium. Do zapewnienia najlepszego mielenia i cięcia zaimplementowano misę do napełniania i noże tnące ze stali rdzoodpornej. Montowane przez nas ostrza ze stali nierdzewnej w są świadectwem niemieckich umiejętności inżynieryjnych i perfekcyjnego wykonania. realizowane są ręcznie w naszej fabryce w Arnsbergu w Niemczech a, wszystkie z naszych tradycyjnych, eleganckich maszyn wyruszają w długą podróż do kuchni i rodzin na całym świecie. Jakość „made in Germany#8221;, stwarza specyficzny - i tak, niezniszczalny - rdzeń naszej firmy. Wiedząc,różne warianty produktów mogą zabrudzić urządzenie, zastosowaliśmy prosty demontaż obudowy, śruby i tacki do napełniania w celu ułatwienia czyszczenia urządzenia. Dzięki sporemu otworowi na produkty o wielkości ok. 4,2 cm, choćby obszerniejsze kawałki mięs, ryb czy warzywmożna łatwo włożyć do urządzenia (w razie zapotrzebowania za pomocą dostarczonego popychacza Graef). Dwuczęściowa przystawka tnąca składa się z ostrza i płyty mielącej, dlatego w trakcie procesu mielenia nie dochodzi do nagrzewania, a żywność pozostaje chłodna i ma dłuższy okres przydatności do spożycia. Bogate wyposażenie aby zapewnić maszynce uniwersalność, w pakiecie z produktem dołączamy najwyższej jakości perforowane tarcze ze stali rdzoodpornej z oczkami o średnicy 3mm, 5mm oraz 8mm. Możliwość zmiany wymiaru zezwala na bardziej skuteczne mielenie mięsa, ryb, drobiu i słoniny co umożliwia łatwiejszy przepływ zmielonego artykułu poprzez maszynkę ulepszając jakość mielenia. Aby jak najistotniej urozmaicić dania w Twojej kuchni pokusiliśmy się na dorzucenie specjalnych innowacyjnych nakładek do napełniania kiełbas, nasadek do kebabu oraz do ciastek.- Lejek do napełniania kiełbas – Niezależnie od tego, czy jest to tradycyjna kiełbasa z grilla, czy soczysta kiełbasa z tofu do dań wegańskich lub wegetariańskich – kiełbaski można z łatwością przygotować za pomocą dostarczonego lejka do napełniania kiełbasy.
- Nakładka do kebabów – innowacyjna nakładka do kebabów jest bramą do kuchni orientalnej. tworzy mielone jedzenie w śladowe tubki, które następnie starczy napełnić, na przykład do przygotowania pierogów w stylu kebab albo pysznego falafela z ciecierzycy.
- Nakładka do ciastek – co powiesz na domowe kruche ciasteczka na Boże Narodzenie? przy pomocy załącznika do przygotowywania ciastek, który jest też dołączony do zestawu, możesz przygotować ciastka w czterech najróżniejszych kształtach.
- Kompaktowa, zajmująca niedużo miejsca, postępowa maszynka w aluminiowej obudowie z cyfrowym wyświetlaczem,
- potężny, stanowczo dynamiczny, 400-watowy silnik elektryczny, osiągający chwilową moc szczytową choćby do 2500 W,
- Cyfrowy ekran funkcyjny zawiadamia o czasie cyklu, poziomie prędkości, kierunku (bieg wsteczny), przeciążeniu,
- Wysokiej jakości wykonanie i wysokiej jakości materiały - sposób na trwały i użyteczny dodatek do każdej kuchni,
- pokaźna wydajność od 1800 g/min. Do 2500 g/min., w zależności od typu mielonego mięsa i zastosowanej perforacji,
- 2-częściowa nasadka tnąca z nożem ze stali rdzoodpornej i perforowanym sitkiem, wytwarzanym także ze stali rdzoodpornej,
- 3 wymienne sitka perforowane (minimalne Ø 3 mm, przeciętne Ø 5 mm, zgrubne Ø 8 mm), łatwe w zamianie i czyszczeniu,
- Aluminiowy pierścień, ślimak i aluminiowa taca do podawania, dające się także wyjąć i wyczyścić bez pokaźniejszego wysiłku,
- Zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe - ze stosowną informacją, zapalającą się na wyświetlaczu cyfrowym urządzenia.