Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND (9421023628933) promocja 2022

sprawdź dostępność w sklepie GymBeam

Parametry

Producent:Manuka Health
Kategoria:Miody
Rodzaj manuka
Wielkość opakowania 0.25 kg

Opis

OPIS Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii- zawiera MGO- działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych cechuje zwykle rdzennie pochodzenie.

Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów typu Leptospermum scoparium. Są to miody jednakowe, które zostały wytwarzane wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są stworzone w stanowczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium.

Miody te powinny wyróżniać się na dodatek takimi cechami jak: trafny zakres przewodności właściwej, nieszablonowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku specyficznego dla krzewów Manuka oraz części aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™).MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji szanowanej przez naukowców za standardowy składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów przystępnych na rynku.

producent Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie.

komponentymiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g:Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcalTłuszcz - 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 82,1 gw tym cukry - 82,1 gBłonnik - 0 gBiałko - 0,3 gSól - 0,04 gMethylglyoxal - >25 mg SPOSÓB użyciaMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.