Parametry
Producent: | Monin |
---|---|
Kategoria: | Napoje, wody, soki |
Rodzaj | syrop |
Pojemność | 0.7 l |
Opis
Syrop White Chocolate Monin może mieć pokaźne zastosowanie, sugerowany jest do kawy, koktajli, napojów deserowych, napojów mlecznych.
Syrop nad wyraz klarowną, złotą barwę. Znamionuje się maślanym aromatem z nutką wanilii, zyskuje sobie fanów swoim pysznym, kremowo-kakaowym smakiem.
W odróżnieniu od „czekolady" (tj. Czekolady mlecznej albo gorzkiej), bogaty, maślany smak białych czekolad nie pochodzi od samych ziarenek kakao lecz od masła kakaowego. Słodki, subtelny smak białej czekolady idealnie uzupełnia i wzmacnia inne smaki. Perfekcyjna do robienia kawy mokka albo wzmacniania chłodzonych i mrożonych kaw z mlekiem skondensowanym, cappuccino, espresso itp.
Przykładowe receptury:
Cappuccino Martini
7 ml syropu Hazelnut MONIN
15 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
35 ml wódki
lód
Umieść składniki w szejkerze. Wstrząsaj poprzez kilkanaście sekund.
Nalej mieszankę do kieliszka i udekoruj.
Mrożona biała mokka
30 ml syropu White Chocolate MONIN
1 espresso
1 łyżeczka cukru pudru o smaku waniliowym
lód
Umieść elementy w szklance i precyzyjnie wymieszaj.