Intenson olej kokosowy nierafinowany virgin bio 900ml promocja 2019

Cena26.69
Zobacz w sklepie
sprawdź dostępność w sklepie biogo.pl - tylko natura

Parametry

Producent:Intenson
Kategoria:Oleje, oliwy i octy

Opis

OPIS BIO Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno virgin 900ml Intenson -uniwersalny i jednostajny-wysoka temperatura dymienia-cechy bakteriobójcze i antyoksydacyjne-można stosować jako kosmetyk do ciała i włosów-doskonale sprawdzi się jako baza do pasty do zębów BIO olej kokosowy nierafinowany jest tłoczony na zimno, przez co zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze.

Występuje w postaci stałej do temperatury ok 25°C, a w postaci płynnej powyżej tej temperatury. Stan skupienia nie wpływa na smak i jakość produktu. Dzięki przyjemnemu kokosowemu zapachowi wzbogaca smak przygotowanych potraw, zwłaszcza doskonale spełni oczekiwania w daniach orientalnych.

Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. W odróżnieniu od tłuszczów roślinnych czy zwierzęcych jest o dużo łatwiej trawiony i przyswajany. Olej kokosowy jest trafny dla wegetarian, zastępuje tłuszcze pochodzenia zwierzęcego.

Olej wytworzony jest przez tłoczenie z kokosa. Olej kokosowy najczęściej mieści kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe takie jak kwas laurynowy, kaprylowy, kaprynowy, mirystynowy i inne. Jest olejem wyjątkowo jednostajnym i uniwersalnym, dlatego zyskał tak dużą popularność.

ponadto cechy bakteriobójcze, antyoksydacyjne, a także zawiera witaminy i minerały.Olej rafinowany jest olejem oczyszczonym, który nie specyficznego smaku i zapachu kokosa. Z tego powodu jest on wyjątkowo uniwersalny, nadaje się do smażenia wytrawnych potraw,ponadto do słodkich dań.Olej rafinowany natomiast w trakcie oczyszczania traci tokoferole, sterole oraz polifenole,posiada wyższą temperaturę dymienia, czyli możemy go podgrzać do wyższych temperatur.

Z tego powodu stanie na wysokości zadania np. Jako zamiennik margaryny w ciastach i do smażenia. Oba oleje można stosować jako smarowidło do chleba zamiast masła oraz dodawać do owocowych smoothie.Swoje zastosowanie znajduje nie tylko w żywności,jeszcze w kosmetyce.

Można go stosować jako olej do nawilżania skóry na całym ciele i jako maska podczas olejowania włosów. Takie użytkowanie wpłynie na wygładzenie i odżywienie skóry i włosów. Daje długotrwały efekt i jest przystępny w użyciu.

Dzięki swym antybakteryjnym właściwościom możemy z niego zrobić pastę do zębów. CIEKAWOSTKIDrzewo palmowe w języku malezyjskim nazywane jest drzewem tysiąca zastosowań oraz drzewem, który zaspokaja wszystkie potrzeby.Przepis na pastę kokosową do mycia zębów: rozpuszczony olej kokosowy mieszamy w takich samych ilościach z sodą oczyszczoną.

Dla smaku dodajemy ksyliol, a dla odświeżenia olejek miętowy. Całość najlepiej przygotować tuż przed myciem zębów. Komponenty100% Olej kokosowy nierafinowany tłoczony na zimno. Minimalistyczniec produktu pochodzi z Filipin albo ze Sri Lanki.

SPOSÓB użyciaDo smarowania pieczywa w zastępstwie masła, do smażenia i pieczenia, jako dodatek do potraw, może być także dodawany do dressingów i sosów sałatkowych i do koktajli owocowych. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 3695 kJ / 899 kcal Tłuszcz, w tym: – kwasy tłuszczowe nasycone – kwasy tłuszczowe jednonienasycone – kwasy tłuszczowe wielonienasycone 100 g 94 g 6,1 g 2,1 g Węglowodany: – w tym cukry 0 g 0 g Białko 0 g Sól 0 g PRZECHOWYWANIEPrzechowywać w temperaturze pokojowej, suchym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 miesięcy.