Badapak Olej rzepakowy tłoczony na zimno "kowalski" 0,2l 1 szt. promocja 2024

sprawdź dostępność w sklepie BadaPak.pl

Parametry

Producent:BadaPak
Kategoria:Oleje, oliwy i octy

Opis

Przy użytkowanej metodzie tłoczenia „na zimno" pozyskujemy olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie. W oleju tym pozostają wszystkie naturalne składniki. Właściwości oleju rzepakowego tłoczonego na zimno to gęsta konsystencja, naturalny kolor oraz charakterystyczny smak i zapach. Warto zwrócić uwagę, iż powstający osad jest naturalnym elementyem oleju.

Punkt dymienia oleju rzepakowego tłoczonego na zimno jest niższy niżeli to ma miejsce w przypadku oleju rafinowanego i w związku z tym najlepiej używać go na zimno np. Do sałatek, surówek, jako bazę majonezu.

Olej rzepakowy tłoczony na zimno może także być użytkowany w kosmetyce jako baza do przygotowania kosmetyków – np. Maseczek z dodatkiem owoców.

Producent, Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe "Kowalski" należy do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego a w jej ramach do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, stąd produkty są oznaczone logo tej sieci.

Pomysł utworzenia Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego powstał w szwedzkiej Skanii i na duńskiej wyspie Bornholm w 1995. Spotkał się on z sporym zainteresowaniem wielu regionów europejskich, które proponują idealną w smaku, unikatową regionalną żywność. Do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze zapraszane są gospodarstwa rolne, zakłady przetwórstwa żywności, sklepy i restauracje, które pod szyldem Kulinarne Dziedzictwo Mazowsze oferują wysokiej klasy produkty i dania.

Więcej informacji dotyczących Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego znajduje się na stronie https://www.mazovia.pl i https://www.culinary-heritage.com

Polecamy lekturę portalu http://pokochajolejrzepakowy.eu

składniki: 100% olej rzepakowy

Wartość odżywcza: