Parametry
Producent: | Egaz |
---|---|
Kategoria: | Piece i płyty grzejne gastronomiczne |
Opis
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-5728/PKE-1 tworzona ze stali nierdzewnej asygnowana do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny. W urządzeniu zaimplementowano palniki o rozmaitej mocy: 1 palnik o mocy 3,4 kW 3 palniki o mocy 5 kW 1 palniki o mocy 8 kW zastosowanie innowacyjnych palników dwukoronowych o znacznej efektywności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, że kuchnia jest wyraźnie wydajniejsza przy niższym zużyciu gazu.
Zawór odcinający dopływ gazu sprawnie uniemożliwia samoczynny wypływ gazu, w dodatku w momencie przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w wyraźny sposób ułatwiają utrzymanie kuchni w czystości.
W kuchnię zaimplementowano piekarnik elektryczny PKE-1 asygnowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1. Uwaga!
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 30 kW. Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 29.2 kW