Parametry
Producent: | Egaz |
---|---|
Kategoria: | Piece i płyty grzejne gastronomiczne |
Opis
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-5728/PKE-1 wytworzona ze stali nierdzewnej asygnowana do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny. W urządzeniu zaimplementowano palniki o przeróżnej mocy: 1 palnik o mocy 3,4 kW 3 palniki o mocy 5 kW 1 palniki o mocy 8 kW wykorzystanie nowoczesnych palników dwukoronowych o obfitej sprawności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia sprawia, iż kuchnia jest pokaźnie wydajniejsza przy niższym zużyciu gazu.
Zawór odcinający dopływ gazu wydajnie zapobiega samoczynny wypływ gazu, również w chwili przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w istotny sposób upraszczają utrzymanie kuchni w czystości.
W kuchnię zastosowano piekarnik elektryczny PKE-1 asygnowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika dopasowana do rusztów i blach GN 1/1. Uwaga!
Przy zastosowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc grzewcza palników wynosi 30 kW. Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzewcza palników wynosi 29.2 kW