Parametry
Producent: | Egaz |
---|---|
Kategoria: | Piece i płyty grzejne gastronomiczne |
Opis
Profesjonalna kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym TG-5730/PKE-1 tworzona ze stali rdzoodpornej dedykowana do gastronomii. Emaliowane ruszty. Zapalacz elektryczny. W urządzeniu zastosowano palniki o zróżnicowanej mocy: 1 palnik o mocy 3,4 kW 2 palniki o mocy 5 kW 1 palnik o mocy 6,5 kW 1 palniki o mocy 8 kW użycie progresywnych palników dwukoronowych o obfitej sprawności ogrzewających garnek dwoma pierścieniami ognia powoduje, iż kuchnia jest znacznie skuteczniejsza przy niższym zużyciu gazu.
Zawór odcinający dopływ gazu efektywnie uniemożliwia automatyczny wypływ gazu, także w chwili przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Wyjmowane płyty podpalnikowe w istotny sposób ułatwiają utrzymanie kuchni w czystości.
W kuchnię zaimplementowano piekarnik elektryczny PKE-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast. Komora piekarnika przypasowana do rusztów i blach GN 1/1. Uwaga!
Przy zaimplementowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc grzejna palników wynosi 31.5 kW. Przy zaimplementowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzewcza palników wynosi 30.7 kW