Parametry
Producent: | Egaz |
---|---|
Kategoria: | Piece i płyty grzejne gastronomiczne |
Opis
Profesjonalna kuchnia gastronomiczna gazowa 4-palnikowa z piekarnikiem gazowym TG-425/PG-1 tworzona ze stali nierdzewnej. Emaliowane ruszty. W urządzeniu zastosowano następujące palniki: 1 palnik o mocy 3,4 kW 1 palniki o mocy 5 kW 1 palniki o mocy 6,5 kW 1 palnik o mocy 8 kW wykorzystanie palników dwukoronowych (2 pierścienie ognia) sprawia równomierne ogrzewanie dna naczynia, poprzez co zwiększa się efektywność wykorzystania gazu.
W wyposażeniu trzonu znajduje się zawór odcinający dopływ gazu w sytuacji zgaśnięcia płomienia. Budowa trzonu – wyjmowana płyta podpalnikowa - w sposób istotny ułatwia utrzymanie urządzenia w czystości.
Regulacja nóżek w zakresie do 2 cm umożliwia wypoziomowanie urządzenia. Przyłącze gazu 1/2. W kuchnię zaimplementowano piekarnik gazowy PG-1 dedykowany do pieczenia produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem mięs i ciast.
Komora piekarnika przypasowana do rusztów i blach GN 1/1 (w piekarniku mieszczą się 4 blachy GN 1/1). Piekarnik jest tworzony ze stali rdzoodpornej. Moc piekarnika to 3.5 kW, a jego zakres temperatury można regulować od 130-270°C.
Uwaga! Przy zastosowaniu dysz na gaz ziemny G20 moc cieplna palników wynosi 27 kW. Przy zastosowaniu dysz na gaz płynny propan-butan moc grzejna palników wynosi 25.5 kW