Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Namysław Iwona, Górska Lidia promocja 2024

Cena51.51
Zobacz w sklepie
jest dostępny w sklepie MegaKsiazki.pl

Parametry

Producent:
Kategoria:Pozostałe książki
ISBN 9788302152573
Oprawa miękka
Autor Iwona Namysław, Lidia Górska
Wydawnictwo Rea
Ilość stron 488
Rok wydania 2018

Opis

Zeszyt ćwiczeń, asygnowany do kształcenia funkcjonalnego w zawodzie kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów.

Omawia ponadto zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi, a także żywnością komfortową i ergonomiczną.