Parametry
Producent: | |
---|---|
Kategoria: | Pozostałe książki |
ISBN | 9788302152573 |
Oprawa | miękka |
Autor | Iwona Namysław, Lidia Górska |
Wydawnictwo | Rea |
Ilość stron | 488 |
Rok wydania | 2018 |
Opis
Zeszyt ćwiczeń, asygnowany do kształcenia funkcjonalnego w zawodzie kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.
Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów.
Omawia ponadto zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi, a także żywnością komfortową i ergonomiczną.