Kapsułki LACTOBIFIDO, 90 KAPSUŁEK CELULOZOWYCH promocja 2021

sprawdź dostępność w sklepie Apteka Zdro-Vita

Parametry

Producent:Dr. Jacob's
Kategoria:Pozostałe leki chorób układu pokarmowego
Postać kapsułki

Opis

UZUPEŁNIA FLORĘ BAKTERYJNĄ JELIT!

LactoBifido to kapsułki z bakteriami probiotycznymi dla utrzymania korzystnej flory bakteryjnej jelit. Polecane nad wyraz po antybiotyko- i sterydoterapii, dla źle odżywiających się, po postach, pobytach w egzotycznych krajach (zwłaszcza, jeżeli w trakcie takiego pobytu nastąpiło zatrucie pokarmowe), dla odświeżenia flory jelit.

Każda kapsułka w momencie produkcji mieści około 7 miliardów żywych szczepów bakterii.


- Lactobacillus helveticus,
- Lactococcus lactis,
- Lactobacillus rhamnosus,
- Bifidobacterium longum,
- Bifidobacterium breve,
- Bifidobacterium bifidum.


Trudno przecenić znaczenie takich bakterii dla zdrowia. Tworzyją one witaminy z grupy B, obniżają poziom złego cholesterolu LDL, utrzymują korzystne środowisko i pH jelit, sprzyjają wchłanianiu wapnia, cynku i żelaza, dobrze działają na przemianę materii, a także funkcję jelit. Aczkolwiek chyba najistotniejszą rzeczą jest ich bardzo korzystny wpływ na układ niepodatnościowy, produkcja przeciwciał oraz ochrona i pielęgnowanie błony śluzowej jelit. Hamują rozrost w jelitach niekorzystnych bakterii i grzybów, a poprzez to wytwarzanie poprzez te mikroorganizmy zgubnych toksyn.

Bakterie probiotyczne budujeją także enzym β-galaktozydazę rozkładający laktozę. Jest to ważne dla osób z nietolerancją laktozy (cukier mleczny). Nietolerancja taka objawia się dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi po spożyciu pokarmów mlecznych.


Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:

1 kapsułka dziennie popita wodą. Przy zwiększonym zapotrzebowaniu 2 kapsułki popite wodą. Najlepiej na czczo (30 min przed śniadaniem) albo wieczorem przed snem.


Uwaga dla alergików: liofilizowane bakterie zawierają komponenty mleka i soi; wyprodukowano bez zastosowania drożdży i glutenu.


Skład:

skrobia ziemniaczana, szczepy bakterii: Lactobacillus helveticus Rosell-52, Lactobacillus lactis Rosell-1058, Lactobacillus rhamnosus Rosell-11, Bifidobacterium longum Rosell-175, Bifidobacterium breve Rosell-70, Bifidobacterium bifidum Rosell-71, hydroksypropylometyloceluloza (substancja do używania na powierzchnię.), stearynian magnezu substancja przeciwzbrylająca, przeciwuitleniacz: kwas askorbinowy.