Parametry
Producent: | Zwilling J.A.Henckels |
---|---|
Kategoria: | Noże kuchenne |
Rodzaj | do steków |
Opis
Zwilling Professional S - pakiet noży 4 części
mieści:
- 4× Nóż do steków PROFESSIONAL S 12 cm,
Całość zapakowana w dekoracyjny kartonik - wyśmienity pomysł na upominek
Najlepsi kucharze na całym świecie ufają jakości i tradycji tej nitowanej kolekcji noży. Z najlepszej stali rdzoodpornej, nieprzeciętnie wyważone, ostre jak brzytwa to właściwości charakteryzujące kolekcje Professional S gwarantując kucharzą bezpieczną i bezawaryjną obsługę.
Do produkcji noży zastosowano specjalnej stali nierdzewnej z trafną ilością chromu i węgla, opatentowanej poprzez firmę ZWILLING J. A. Henckels. Twardość noża to 57 HRC w skali Rockwella cechuje się długofalową żywotnością, opornością na korozję i łatwością w ostrzeniu. Gwarancją tych parametry jest specjalna metoda utwardzania FRIODUR® - rozgrzaną stal do temperatury ponad 1000 poziomów hartuje się w -70 poziomach, czynność tą powtarzając dwukrotnie. Ostrze noża powstaje dzięki metodzie wykuwania z jednego kawałka stali zapewniając jeszcze pokaźniejszą twardość i niepodatność na stępienie.
Rękojeść mocowana jest trzema nitami chatakterystyczymi do serii Professional S. Produkowana została z bardzo trwałego tworzywa niepodatnego na przebarwienia, działania kwasów spożywczych czy uderzenia. Znakomicie dopracowane szczegóły zapobiegają osadzaniu się brudu, spełniając dzięki temu normy higieniczne.
atuty:
- ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego
- Najwyższa jakość w konwencjonalnym wydaniu
- Garda standard
- perfekcyjnie dopracowane szczegóły
- Specjalna stal opatentowana poprzez marke ZWILLING J.A. Henckels
- Hartowane metodą FRIODUR®
- Ręcznie wykuwany z jednego kawałka stali SIGMAFORGE®
- Twardość 57 HRC w skali Rockwella
- Ręcznie szlifowany
- Ostrze noża jest kontrolowane laserowo
- Ostrze posiada dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne
- Noże nadają się do mycia w zmywarce do naczyń
- Spełniają normy higieniczne