Marco polo Aksamitne mięso z pestkami dyni, pomidorem i cebulką 1kg promocja 2024

sprawdź dostępność w sklepie Marco Polo - Przyprawy Świata

Parametry

Producent:Marco Polo
Kategoria:Przyprawy i zioła
Wielkość opakowania 1000 g

Opis

Aksamitne MięsoPrzyprawa Aksamitna - geneza powstania. Przyprawa Aksamitna albo inaczej aksamitne mięso to aromatyczna kompozycja naszego autorstwa. Jej skład opiera się na rodzimych produktach, czyli polskie pestki dyni, płatki pomidora, a także cebul, z dodatkiem czosnku i sól. Wszystko to jest razem wymieszane i zmielone na niewiele znaczący proszek dzięki temu uzyskujemy delikatną i aromatyczną kompozycję przyprawową. Aksamitne mięso właściwości odżywcze Pestki dyni dostarczają organizmowi dużo witamin. Cynk, mangan, fosfor, a także miedź to tylko parę z licznych posiadających poprzez te ziarno witamin. Warto jeszcze wspomnieć iż zawierają od nienasycone kwasy tłuszczowe oraz fitosterole które maja szczególnie pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Przyczyniają się między innymi do polepszenia nastroju, a także zmniejszenia prawdopodobieństwa wystąpienia cukrzycy typu II i chorób nowotworowych w obrębie płuc.Suszone pomidory mają konkretny,przyjemny smak i są pełne korzyści dla organizmu. Są źródłem likopenu, potasu i witaminy C. Likopen nadaje suszonemu pomidorowi jasnoczerwony kolor i pomaga bronić je przed promieniami ultrafioletowym. W podobny sposób może pomóc bronić komórki przed uszkodzeniem. Pomidory zawierają także potas, witaminy B i E, a także inne składniki odżywcze. Płatki pomidorowe pomagają ograniczyć: niektóre nowotwory, ryzyko chorób serca, infekcje dróg moczowych i stres oksydacyjny. Suszony pomidor zachowuje ponad 90% swej „świeżej wartości odżywczej. Cebula suszona zawiera między innymi witaminę A, B1 która jest używana w chorobach układu nerwowego, B2 i witaminę PP która wpływa na uregulowanie poziomu cholesterolu we krwi. Kolejnym elementyem aksamitnego mięsa jest czosnek który jest powszechnie znany jako naturalny antybiotyk, posiadający także cechy przeciwnowotworowe oraz hamujące rozwój bakterii. wykorzystanie przyprawy aksamitnej Aksamitne mięso jak sama nazwa wskazuje nadaje się idealnie do każdego rodzaju mięsa. Dzięki swojemu składowi może być także cennym uzupełnieniem innych przypraw do mięs czy sosów. Oprócz tego przyprawa aksamitna cechuje się dużą wszechstronnością. Docenią jednocześnie osoby stawiające pierwsze kroki w kulinariach, jak i zalatani miłośnicy domowej kuchni, czy również osoby poszukujące nowych smaków i ceniące eksperymentować z daniami. Jest idealnym uzupełnieniem każdego rodzaju sałatek i dipów. Idealnie pasuje też do jajecznicy czy warzyw smażonych na patelni. Nie wspominając o przepysznej kanapce z masłem i naszą przyprawą.