Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską 1kg promocja 2024

sprawdź dostępność w sklepie Marco Polo - Przyprawy Świata

Parametry

Producent:Marco Polo
Kategoria:Przyprawy i zioła
Rodzaj mieszanka przypraw
Wielkość opakowania 1000 g

Opis

Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą HimalajskąPrzyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swych podróżach kulinarnych trafił dodatkowo do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół i cytrusów.Przyprawa naszej marki to nieprzeciętna kompilacja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Zagwarantujemy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
charakterystyczny tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. W trakcie gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – wyjątkowo nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata gwarantuje równowagę wszelkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to z zasady idealny wygląd posiłku, więc można się spodziewać kolorowych sałatek, ryżu na parze o wspaniale stożkowym , a także świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto również wspomnieć że pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość specyficzności smaków
Tym, co tak wyjątkowo różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest wykorzystanie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia powodują, że każde danie wydaje się zupełnie wyjątkowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten specyficzny wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były bardzo popularnymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano wielkich ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami albo gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Klasyczna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest teraz Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony przez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach bardzo lubiane. Do czasów dzisiejszych tradycyjnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).