Przyprawa tajska z kokosem i solą himalajską 40g marki Marco polo promocja 2024

sprawdź dostępność w sklepie Marco Polo - Przyprawy Świata

Parametry

Producent:Marco Polo
Kategoria:Przyprawy i zioła
Rodzaj mieszanka przypraw
Wielkość opakowania 40 g

Opis

Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą HimalajskąPrzyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swych podróżach kulinarnych trafił na dodatek do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół oraz cytrusów.Przyprawa naszej firmy to wyśmienita kompozycja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Zagwarantujemy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
standardowy tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. Podczas gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – stanowczo nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata zapewnia równowagę wszystkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to zwykle perfekcyjny wygląd posiłku, więc można się spodziewać kolorowych sałatek, ryżu na parze o nieprzeciętnie stożkowym , a także świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto również wspomnieć że pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość oryginalności smaków
Tym, co tak szczególnie różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest wykorzystanie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia sprawiają, że każde danie wydaje się zupełnie nieszablonowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten charakterystyczny wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były wyjątkowo popularnymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano pokaźnych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami albo gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Tradycyjna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest teraz Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony przez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach niezwykle modne. Do czasów dzisiejszych tradycyjnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż). Z czego się składa charakterystyczna tajska mieszanka przypraw? Tajskie mieszanki przypraw nieraz łączą mnóstwo egzotycznych części. W naszej mieszance tym komponentyem jest kokos, kolendra i nutka cytryny. W niektórych mieszankach przyprawy tajskiej można znaleźć składniki takie jak trawa cytrynowa, galangal i liście limonki kaffir, z popularnymi przyprawami, takimi jak imbir (kuzyn galangalu), aby uzyskać ten wyraźny tajski smak.
Spróbuj dodać naszą przyprawę do smażonych warzywa i posypać je dodatkowo świeżą kolendrą lub posyp nią sałatkę z posiekanej zielonej papai i kiełków fasoli. Możesz w dodatku wykorzystać je do przyprawiania warzyw gotowanych na parze i ryżu jaśminowego albo skonsolidować ze zrobionym szybkim sosem orzechowym, mieszając masło orzechowe, tamari, oct i wodę i naszą przyprawę. Smak Tajlandii w całej okazałości!