Parametry
Producent: | Terrasana |
---|---|
Kategoria: | Sosy i dodatki |
Rodzaj | sos |
Opis
Jeżeli lubisz przygotowywać dania kuchni azjatyckich to sos sojowy Tamari Bio jest obowiązkowym produktem w Twoim domu. Świetny smak wsparty jest działaniem mikroorganizmów (podobnych do tych, które znajdują się w jogurtach), regulujących trawieniem.
Sos sojowy Tamari Bio Terrasana pozostał przygotowany tak, żeby można było go używać choćby w czasie długiego gotowania. Idealnie komponuje się ze smakiem i aromatem takich przypraw jak imbir i czosnek. Stworzy doskonałe kombinacje smakowe w połączeniu z pieprzem i musztardą. Warto dodać do niego na dodatek odrobinę octu lub wina ryżowego. Świetnie spełni oczekiwania jako dodatek do marynat, sosów, zup, makaronów, a także warzyw.
Skład
ziarno soi*, woda, sól morska, alkohol Schochu* - woda, ryż*, sól, Koji fermentowane (*certyfikowany ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 354 kJ / 83 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 7,20 g
w tym cukry - 0,50 g
Białko - 14 g
Sól - 13,10 g
Błonnik - 0,70 g