Rodzaj: wino wytrawne Pojemność: 0.5 l
Sake to wino ryżowe, bezbarwne lub słomkowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych "sakazuki". Od ponad 1000 lat sake...
Pojemność: 0.5 l
To słodkie, owocowe wino o przygładzonej fakturze i niezwykłej subtelności powstaje z zielonego owocu ume, czyli moreli japońskiej, naturalnie występującej wyłącznie w Chinach, Japonii i na...
Wino musujące tworzone z owoców moreli japońskiej, niekiedy zwanej też śliwą. Owoce tego drwa są koliste i posiadają zielonkawą lub żółtą barwę. Osiągają wymiary 2-3 cm, a w ich środku znajduje się...
Białe, półsłodkie wino, które tworzone jest według oryginalnej, japońskiej receptury. Metoda wytwarzania tego trunku polega na moczeniu zielonych śliwek ume w shōchū, czyli japońskiej wódce z...
Rodzaj: likier
nadzwyczajny przykład japońskiego likieru Umeshu, tworzonego z owoców UME FRUIT (krzyżówki śliwki z morelą) i trzciny cukrowej. Trunek ten został wyprodukowany m.in. Ze zbiorów różnego stopnia...
Siostrzana wersja klasycznej Choya Umeshu Silver, lecz z dodatkiem liści Shiso, które nadają jej głębokiej, różowej barwy. Choya Umeshu Silver Red to wino wytworzone z owoców Ume, czyli moreli...
nowe wydanie pysznego i orzeźwiającego wina Choya. Japoński, lekko wytrawny napój cechuje się błogim, brzoskwiniowym profilem, a także musującymi właściwościami. Stworzone jest z owoców moreli...