Rodzaj: whisky
Polska whisky zbożowa rodzaju single grain - destylowana niewielkimi partiami w jednej gorzelni, znajdującej się gdzieś w Beskidzie Śląskim. Dojrzewa trzy lata w beczkach o obszerności 225 litrów,...
Rodzaj: wódka
klasyczna polska wódka naturalna na bazie miodu spadziowego, której pełna receptura okryta jest tajemnicą. Produkowana z zachowaniem oryginalnej procedury i technologii. Ten 40% alkohol znamionuje...
Śliwowica Lelowska jest, jak na śliwowicę, umiarkowanie solidna (50% alkoholu), za to szczególnie aromatyczna i złożona: śliwka węgierka i jaśmin, lawenda i wędzone śliwki, nuty ziół i soczystych...
Rodzaj: wódka Pojemność: 0.5 l
konwencjonalna polska wódka naturalna na bazie miodu spadziowego, której pełna receptura okryta jest tajemnicą. Wykonana z zachowaniem oryginalnej procedury i technice. Ten 40% alkohol znamionuje...
Jeden z najmocniej słowiańskich i klasycznych trunków, którego smakowe i zdrowotne cechy stały się już niemal legendą. Śliwowicę buduje się najczęściej w Europie Środkowo-Wschodniej, a także na...
Rodzaj: likier
Likier uhonorowany tytułem Alkoholowego Debiutu Roku 2019 - leżakowany poprzez trzy lata z dodatkiem koniaku, zaszpuntowany w polskiej dębowej beczce w 2016 roku. Napój cechuje się perfekcyjnym...
Rodzaj: nalewka
Oryginalna polska nalewka ziołowa na bazie litworu – rzadko występującej górskiej rośliny z Tatr. Napój cechuje się gorzkim ziołowym smakiem, delikatnym korzennym zapachem i naturalnie zielonym...
Rodzaj: wódka Pojemność: 0.5 l
Tatarczówka, konwencjonalna nalewka na bazie tataraku degustowana na Śląsku Cieszyńskim w nowej odsłonie. Gorzką nalewkę na bazie tataraku pije się w Wieki Piątek. Tradycja degustowania tatarczówki...
Rodzaj: wódka Pojemność: 0.5 l
produkt regionalny, pochodzący z Beskidu Śląskiego. Wykonany jedynie z naturalnych komponentów, takich jak naturalny ekstrakt z korzenia imbiru i miód. Tradycyjny, gorzki smak wódki gwarantuje...
Rodzaj: nalewka
Owoce derenia jadalnego są znane w tradycyjnej medycynie ludowej już od wieków. Roślinę tę ceni się za pokaźne atrybuty prozdrowotne, a także bogate możliwości, jakie oferuje w polskiej kuchni....