Cieciorka, zwana potocznie ciecierzycą, jest bardzo wielkim źródłem białka. Jest stanowczo dobra dla wegetarian, ale nie tylko. Dzięki zawartemu w niej błonnikowi pomaga w odchudzaniu, a...
Rodzaj: pistacje
Pistacje Blanszowane Niesolone Pistacje to zielone orzeszki bogate w zdrowe tłuszcze. Świetnie sprawdzają się w pastach i masłach orzechowych ponieważ są miękkie i błyskawicznie można z nich...
Ryż jaśminowy cechuje się specyficznym, subtelnym zapachem kwiatów jaśminu. Lekkostrawny i niskokaloryczny ryż rekomendowany jest osobom pozostającym na diecie. Dobrze komponuje się równocześnie z...
Rodzaj: orzechy
Orzechy laskowe to owoce leszczyny pospolitej. Są nad wyraz cennym źródłem witaminy E, silnego przeciwutleniacza, zwanego witaminą młodości. Mają dużo kwasy foliowego, koniecznego kobietom w ciąży...
Popcorn ziarno to jedna z najpopularniejszych przekąsek na całym świecie. Powstaje z suchych ziaren kukurydzy, które należy rozgrzać na oleju. Nieraz klasyfikuje się popcorn jako przekąskę...
Rodzaj: migdały
Płatki Migdału są jadalnymi nasionami migdałowca zwyczajnego. Żywieniowo zalicza się je do grupy orzechów, ale w istocie nimi nie są. Drzewa migdałowca występują praktycznie na wszystkich...
Suszona skórka pomarańczy jest perfekcyjnym dodatkiem do herbaty i mieszanek ziołowych. Można jej także dodać do grzanego piwa albo wina. Zmielona lub starta suszona skórka pomarańczy to...
Cytryna to jeden z najpopularniejszych cytrusów wykorzystywanych na świecie. Skórka cytryny to wspaniały dodatek nie tylko do herbatyponadto idealny dodatek do wypieków i chłodnych napoi w upalne...
Rodzaj: suszone owoce
Stosuje się jako dodatek do ciast, deserów, płatków śniadaniowych, jak na dodatek dań mięsnych. Można ją spożywać samodzielnie jako przekąskę zawsze wtedy gdy mamy ochotę na podjadanie Skład:...
Rodzaj: suszone owoce
Stosuje się jako dodatek do ciast, deserów, płatków śniadaniowych, jak ponadto dań mięsnych. Można ją spożywać samodzielnie jako przekąskę zawsze wtedy gdy mamy ochotę na podjadanie Skład: żurawina...
Rodzaj: suszone owoce
Suszona aronia to świetne źródło naturalnych witamin C, P, B2, B6, E oraz A. Warto w szczególności podkreślić widoczną zawartość witaminy P, której niewiele jest w innych owocach uprawianych...
Rodzaj: migdały
Migdały Valencia Migdały Valencia to uprawiana w Walencji odmiana migdału, która dzięki swej chrupkości i delikatnemu smaku jest przystawką nieprzeciętną. Dzięki zawartym w nich wartościach...
Rodzaj: suszone owoce
Daktyle Krojone mają właściwości przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe, a to za sprawa naturalnych salicylanów, które działają jak aspiryna. Są tez skarbnicą błonnika, dlatego rewelacyjnie udrażniają...
Rodzaj: suszone owoce
Wiśnie suszone zawierają mnóstwo witamin: C, A, E, K, B6 i kwas foliowy, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, sód. Przeciwdziałają wielu chorobom, np.: nowotworom, dzięki znacznej ilości...
Rodzaj: suszone owoce
Daktyle Krojone posiadają atrybuty przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe, a to za sprawa naturalnych salicylanów, które działają jak aspiryna. Są tez skarbnicą błonnika, dlatego wspaniale udrażniają...
Rodzaj: suszone owoce
Mango suszone stanowi pyszną, pożywną przekąskę, jest rewelacyjnym dodatkiem do wyrobów cukierniczych jak również wspaniały dodatek do rozmaitych potraw np. Do musli, owsianki albo innych kasz,...