Rodzaj: mieszanka
Najwięcej prozdrowotnych korzyści czerpiemy spożywając porcję owoców liofilizowanych premium Lioforte codziennie. Zawierają różnorodność kwasów ekologicznych, witamin i minerałów. Są owocami...
Rodzaj: suszone owoce
Jagoda leśna (Vaccinium myrtillus L.), zwana jest ponadto borówką czarną. W tradycyjnej medycynie, herbaty z suszonych owoców jagód były od wieków użytkowane wspomagająco w leczeniu cukrzycy oraz...
Porzeczka czarna (Ribes nigrum L.) to rzadko spotykany w naturze koncentrat witaminy C. Naukowe źródła wskazują, iż 100g owoców czarnej porzeczki pokrywa w 260% dzienne zapotrzebowanie osoby...
Owoce śliwki (Prunus domestica L.) posiadają sporo cennych dla zdrowia cechy. Regulują pracę układu pokarmowego, przynoszą efektywną pomoc w przypadku zaparć. Dzięki dużej zawartości błonnika,...
Malina czarna (Rubus occidentalis, podrodzaj Idaeobatus), zwana dodatkowo maliną zachodnią, to mniej znany od maliny właściwej, występujący w Polsce owoc, który - ze względu na potwierdzone...
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.), zwany na dodatek pospolitym, zajmuje drugie miejsce na liście owoców mających największe stężenie naturalnej witaminy C, wyprzedza go jedynie owoc...
Jeżyna (Rubus L. Subgenus Rubus Watson), zwana dodatkowo ożyną albo ostrężyną, jest botaniczną kuzynką maliny i, podobnie jak malina, należy do ścisłej czołówki polskich superfoods, rodzimej...
Malina właściwa (Rubus idaeus L.) jest jednym z najcenniejszych dla zdrowia owoców. Od wieków wykorzystywana jest (z zasady w formie soków i syropów) w stanach przeziębieniowych i grypopodobnych, w...
Rodzaj: suszone owoce
Aronia czarna (Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott), występująca ponadto pod nazwą aronia czarnoowocowa, jest rekordzistką wśród owoców jeśli chodzi o zawartość związków aktywnych, witamin i...