Kraj pochodzenia: Papua-Nowa Gwinea
Kawa z tych ziaren będzie miała energiczny smak w owocowym aromacje. Ziarna zbierane z małego obszaru Lamari w którym odkryto niezwykle dobrej jakości ziarna. Mikrolot to zbiór wyjątkowych ziaren,...
delikatny kwaskowaty smak w aromacie kwiatów, orzecha i czekolady. Jej nieprzeciętny posmak orzeźwiający może być świetną propozycją dla kaw mrożonych. Ethiopia Siadmo to nazwa regionu, z którego...
Kraj pochodzenia: Brazylia
Kawa z plantacji ze stanu Sao Paulo, akcentująca się ziarnem najwyższej jakości. W smaku napar wyjątkowo błogi i delikatny bez posmaku kwaskowatości czy wyczuwalnej goryczki. Kawa palona wyłącznie...
Kraj pochodzenia: Gwatemala
Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku. Arabika o perfekcyjnym aromacie karmelu, czekolady, orzechów i kwiatów. Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku, którą nadają nuty cytrynowe. Mieszanka...
Kraj pochodzenia: Rwanda
Limitowana edycja kawy trudno dostępnej w Polsce. Charakteryzuje się wysoką, jasną kwaskowością, aromatem owoców cytrusowych, cynamonu, orzechów, czekolady - w posmaku nuty karmelu.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Columbia Excelso BEZKOFEINOWA - kawa poddawana procesowi dekofeinizacji przed paleniem. Smak – miękki, pełny, czysty, bogaty z lekko dominującą kwaskowością Kawy bezkofeinowe smakują skrupulatnie...
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Columbia Excelso NISKODRAŻNIĄCA - kawa poddawana procesowi usuwania substancji drażniących przed paleniem. Kawa niskodrażniąca ogranicza ryzyko zachorowania na marskość wątroby, chorobę Parkinsona,...
Kawa o rewelacyjnej jakości AA, potwierdzonej przez Kenijską Komisję ds. Kawy. To 100% Arabiki o doskonałym smaku, finezyjnej kwaskowatości oraz owocowo-winnym aromacie. Nad wyraz przyjemna w smaku...
Kraj pochodzenia: Kuba
Cuba Sierra Maestra to kawa pochodząca ze wschodnich rejonów Kuby, cechuje ją czysty harmonijny smak oscylujący między kwaskowością,goryczką i aromatem.,
Kraj pochodzenia: Brazylia
Ta wyjątkowa kawa pochodzi z plantacji w Sao Paulo. Charakteryzuje się szczególnie subtelnym i błogim smakiem bez domieszki kwaskowatości i goryczki. Po zaparzeniu nad wyraz lekki i błogi zapach....
Kawa genialna do kaw mrożonych z uwagi na swój posmak orzeźwiający. Jej nieprzeciętny posmak orzeźwiający może być nieprzeciętną propozycją dla kaw mrożonych. Ethiopia Siadmo to nazwa regionu, z...
Kraj pochodzenia: Gwatemala
To jedna z najszlachetniejszych odmmian na świecie. Arabika o wspaniałym aromacie karmelu, czekolady, orzechów i kwiatów. Dosyć gęsta z nutką kwaskowatości w smaku, którą nadają nuty cytrynowe....
Kraj pochodzenia: Papua-Nowa Gwinea
To kawa o finezyjnym smaku i aromacie zielonego jabłka, winogronu oraz nektarynek. To kawa o delikatnym smaku w wyjątkowym aromacie zielonego jabłka, winogronu i nektarynek. Kawa pochodzi z...
Kraj pochodzenia: Rwanda
Kawę wyróżnia zdecydowany smak z delikatną kwaskowatością, a także głęboki aromat cytrusów, czekolady, karmelu i cynamonu. Kawa za swoja szczególnieść została nagrodzona, dostajac tytuł Cup of...
To kawa z ziaren Arabiki eksponująca się najwyższą jakością AA, którą przyznaje specjalna Kenijska Komisja ds. Kawy. Zachwyć swoje kubki smakowe o najlepsze ziarna Arabiki według kiperów. W smaku...