ISBN: 9788365489197 Oprawa: twarda Autor: Rafał Jabłoński Wydawnictwo: Festina Ilość stron: 96 Rok wydania: 2016
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp gromadzi rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z...
ISBN: 9788381039666 Autor: Mieloszyk-Pawelec Marta, Olga Mizera Wydawnictwo: Pascal
Gotuj zdrowo i pysznie według zasad mikroodżywiania! Mikroodżywianie to nauka wykazująca związki pomiędzy stanem zdrowia człowieka a niedoborami komórkowymi wynikającymi z tego, jak się...
ISBN: 9788375445961 Oprawa: twarda Wydawnictwo: REA Ilość stron: 248 Rok wydania: 2013
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów i kawy,...
ISBN: 9788380384842 Oprawa: miękka Autor: praca zbiorowa Wydawnictwo: Arystoteles Ilość stron: 63 Rok wydania: 2019
Książka ta opowiada jak samodzielnie, domowymi sposobami przygotować:- soki i kompoty z owoców - dżemy i konfitur- przeciery warzywne i owocowe - marynowane warzywa i grzyby - kiszone warzywa Tytuł...
ISBN: 9788310140654
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, z reguły przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu...
ISBN: 9788302136344 Oprawa: miękka Autor: Granecka-Wrzosek Bożena Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Ilość stron: 248 Rok wydania: 2013
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
ISBN: 9788377633519 Oprawa: twarda Autor: Hanna Szymanderska Wydawnictwo: Multico Ilość stron: 320 Rok wydania: 2017
750 klasycznych polskich potraw to prezentacja najszczególniej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
ISBN: 9788327731661 Autor: Anastazja Pustelnik Wydawnictwo: WAM Ilość stron: 152
Siostra Anastazja Pustelnik FDC, na co dzień kucharząca krakowskim jezuitom, to postać niezwykła. Skromna zakonnica, a jednocześnie autorka czterech książek kucharskich o łącznym nakładzie miliona...
ISBN: 9788362976874 Oprawa: miękka Autor: Łukasz Fiedoruk Wydawnictwo: Debit Ilość stron: 48 Rok wydania: 2012
Choć pierwszy zapis o drinku, cocktailu wyszukamy w angielskiej książce kucharskiej z XVI w., to nie ulega wątpliwości, iż ojczyzną drinków jest Ameryka, gdzie w 1806 r. Pojawiła się pierwsza...
ISBN: 9788383180298 Autor: praca zbiorowa
Dynia to niezaprzeczalnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na krągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a choćby na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które...
ISBN: 9788327711069 Oprawa: miękka Autor: Anastazja Pustelnik Rok wydania: 2015
doskonałe kulinarne pomysły Siostry Anastazji na najróżniejsze okazje rodzinne, świąteczne, a choćby… zaręczyny!Cielęcina w kurkach, Pierożki ołpińskie, Kukutki makowe czy Jesienny sernik to tylko...
ISBN: 9788363559656 Oprawa: twarda Autor: praca zbiorowa Wydawnictwo: Dragon Ilość stron: 112 Rok wydania: 2013
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
ISBN: 9788365489166 Oprawa: twarda Autor: Rafał Jabłoński Wydawnictwo: Festina Ilość stron: 96 Rok wydania: 2016
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku polskim. Wstęp mieści rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z przepisami....
ISBN: 9788327731579 Autor: Anastazja Pustelnik Wydawnictwo: WAM Ilość stron: 424
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec znakomite ciasto i sprawić, aby pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i znanych przepisów Siostry...
ISBN: 9788383185811
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
ISBN: 9788361582748 Oprawa: miękka Autor: Jolanta Bąk Wydawnictwo: Dragon Ilość stron: 48 Rok wydania: 2012
świetne dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować coś...
ISBN: 9788365489159 Oprawa: twarda Autor: Rafał Jabłoński Wydawnictwo: Festina Ilość stron: 96 Rok wydania: 2016
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku angielskim. Wstęp posiada rys historyczny polskiej kuchni, a wewnątrz 60 potraw z przepisami....
ISBN: 9788327711076 Oprawa: miękka Autor: Anastazja Pustelnik Wydawnictwo: Wam Ilość stron: 272 Rok wydania: 2015
Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu!Wszystkie przepisy z barwnymi ilustracjami!Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat...
ISBN: 9788381032674 Oprawa: miękka Autor: Dominika Wójciak Wydawnictwo: Pascal Ilość stron: 320 Rok wydania: 2021
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, lecz chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i...
ISBN: 9788381038164 Autor: Małgorzata Minta, Flavia Borawska Wydawnictwo: Pascal
Każdy gdzieś czuje się jak w domu. My czujemy się tak we Włoszech. Tu wracamy, by odwiedzić znajome miejsca i odkrywać zupełnie świeże. Aby naładować baterie, przewietrzyć głowę i nasycić serce....