elementywoda źródlana, burak czerwony 41 %, czosnek, sól, liść laurowy, ziele angielskie.OPISProdukt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. W trakcie otwierania może ulec wzburzeniu.Bez dodatku...
Burak – choć wielu uważa go za warzywo przede wszystkim polskie, buraki swoja popularność zdobyły już w antycznej Grecji i Rzymie, gdzie renomowano go za właściwości lecznicze. Dziś istnieje...
składnikiwoda, GORCZYCA (24,7 %), ocet spirytusowy, cukier, sól, mieszanka przypraw.OPISNaszą musztardę produkujemy z pełnego ziarna gorczycy. Używamy nasion białej i czarnej GORCZYCY w staranie...
Czerwona kapusta to jedno z podstawowych warzyw stanowczo stosowanych w konwencjonalnej kuchni staropolskiej. Można ją spożywać równocześnie na ciepło, jak i na zimno w różnorodnych kompozycjach. W...
Sos pomidorowy z warzywami możemy dodać do makaronu i momentalnie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, sosów do ryb, gołąbków, pulpetów itd....
Nasz sos pomidorowy z czosnkiem produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę – nie dodajemy substancji...
Nasz syrop to prawdziwy sok odsączony z owoców połączony z cukrem. Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest...
Syrop malinowy pakiet 4 x 280 mlProdukujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 52% soku z...
Sos pomidorowy z oliwkami stworzony jest ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecierane są przez sita, zagęszczane poprzez odparowanie wody bez dodawania substancji...
Wraz z zaczynającą się jesienią, a następnie zimą, coraz chętniej sięgamy po produkty kiszone. Chętnie wracamy do nich także latem, kiedy brakuje nam typowych smaków. Przetwory prędkie...
Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek dodając wcześniej cynamon, goździki i imbir. Jest to naturalny syrop, a...
Sos pomidorowy z papryką chilli tworzony jest ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecierane są przez sita, zagęszczane poprzez odparowanie wody bez dodawania substancji...
Produkujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. Jest to naturalny syrop, a nie jak większość dostępnych na rynku...
Truskawki to kolejny z letnich smaków i zapachów, które wraz z początkiem wrześniowych podmuchów chłodnego wiatru odchodzą w zapomnienie. Mrożone owoce dostępne w sklepach pozbawione są tego...
Naturalny smak owoców to dla wielu z nas niskokaloryczny odpowiednik słodyczy. Owoce nie zawierają bowiem nienaturalnego cukru, są nieprzetworzone i dostarczają organizmowi koniecznych części...
Ogórki konserwowe to jedne z najpopularniejszych całorocznych przetworów, które regularnie lądują na polskich stołach. Wyprzedzają prawdopodobnie nawet legendarne ogórki kiszone, pozwalają na...
komponentyogórki kiszone (ogórki, woda, sól, koper, czosnek, chrzan), marchew.OPISNasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o znacznych oczkach, dzięki czemu...
Maślak to jeden z najistotniej cenionych i najpopularniejszych grzybów – ochoczo wykorzystuje się go w kuchni w różnorakiej formie. Znakomicie stanie na wysokości zadania jako grzyb do duszenia,...
zalatany dzień, ewidentnie zbyt dużo zawodowych i rodzinnych obowiązków, a może klasyczna, jesienno-zimowa chandra? Jeśli czujesz, iż ten dzień niezaprzeczalnie nie należy do najlepszych i nie masz...
Jesienno-zimowe miesiące to dla wielu najgorszy czas w trakcie całego roku. Świat robi się szary, dni coraz krótsze, a słońce coraz rzadziej gości na niebie. Wieczory są zimne i większość z nas...