Rodzaj: mieszanka przypraw Wielkość opakowania: 50 g
Podlaska przyprawa do flaków – przyprawy bez chemii.
Wielkość opakowania: 50 g
Herbatka naturalna z kwiatu głogu.
Rodzaj: anyż Wielkość opakowania: 30 g
elementyanyż 100%OPISAnyż rewelacyjnie pasuje do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.
Rodzaj: mięta Wielkość opakowania: 25 g
MIĘTA LIŚĆ EKO – herbatkaWedług literatury zielarskiej liść mięty pieprzowej usprawnia pracę przewodu pokarmowego, a także zapobiega wzdęciom. Spożywanie jej przynosi uczucie orzeźwienia i...
Wielkość opakowania: 50 g
Ziele krwawnika – herbatka naturalna
Rodzaj: liść laurowy Wielkość opakowania: 10 g
Jest to jedna z najstarszych i najmocniej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy...
Rodzaj: majeranek Wielkość opakowania: 15 g
Majeranek dodaje się głownie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się znakomicie do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów....
Rodzaj: oregano Wielkość opakowania: 20 g
Jest potrzebną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawiane są również sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.
Rodzaj: mieszanka przypraw Wielkość opakowania: 10 g
Szczypiorkowa posypkaNasza posypka to perfekcyjny dodatek do kanapek oraz innych gotowych dań. Nadaje potrawom przyjemny smak i aromat i w zbogaca je w dużo cennych witamin, sole mineralne oraz...
Rodzaj: liść laurowy Wielkość opakowania: 10 g
Liść laurowy Dary Natury to bio wersja jednej z najpowszechniejszych i najstarszych przypraw na całym świecie. Liść laurowy uzyskiwany jest z drzewa albo krzewów wawrzyna szlachetnego. Uprawiany...
Rodzaj: majeranek Wielkość opakowania: 15 g
Majeranek to nadzwyczajna przyprawa lubiana nie tylko w kuchni polskiej, lecz także na całym świecie. Znany był już w starożytności, kiedy to dodawano go do wina. W późniejszych czasach, jak głoszą...
Rodzaj: tymianek Wielkość opakowania: 20 g
Nazwa tymianek wywodzi się od greckiego słowa thymon, co oznacza „do odkażania”. Roślina ta występuje w zachodniej Azji, południowej i środkowej Europie, w tym w Polsce, czy w północnej Afryce....
Rodzaj: lubczyk Wielkość opakowania: 20 g
Lubczyk stosuje się do potraw z fasoli, a także zup. Genialnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, potraw rybnych oraz sosów. Lubczyk to przyprawa o szczególnie intensywnym aromacie.
Rodzaj: oregano Wielkość opakowania: 20 g
Oregano jest jedną z najważniejszych przypraw kuchni Europy Zachodniej. Są to suszone i rozdrobnione liście lebiodki pospolitej, rośliny szeroko rozpowszechnionej na Starym Kontynencie. Świetne...
Rodzaj: rozmaryn Wielkość opakowania: 30 g
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być w dodatku dodawany do sosów.
Rodzaj: czosnek Wielkość opakowania: 50 g
lubiana i znana przyprawa do wszystkich potraw, smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia ON smak białego sera,...
Rodzaj: cząber Wielkość opakowania: 20 g
Cząber poleca się typowo do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim także zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.
Rodzaj: pietruszka Wielkość opakowania: 20 g
ekologicznA NATKA PIETRUSZKINać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy i wzbogacający dodatek w witaminę C. Stosowana jest z zasady do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.produkt bezglutenowy.
Wielkość opakowania: 30 g
Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym komponentyem jest cząber. Wykorzystywana jest w kuchni bułgarskiej.Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych i...
Rodzaj: kolendra Wielkość opakowania: 30 g
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek, a także wielu mieszanek przyprawianych np. Pieprzu ziołowego i...